Jovana Brakočević Kancijan (©MN Press)
Jovana Brakočević Kancijan (©MN Press)

Jovana Brakočević Kancijan ostaje u Hemiku: Ne dešava se često da sam tri godine u istom klubu

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.06.22. | 10:24

Srpska odbojkašice posle dve uspešne sezone nije želela da menja dres, a ni mesto stanovanja

Kada je nešto dobro, što biste ga menjali. Tako razmišlja i srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancijan, koja je odlučila da nastavi saradnju sa poljskim Hemikom. I od oktobra će predvoditi saigračice sa kapitenskom trakom na dresu.

Tokom prethodne dve godine igrala je odlično na poziciji korektora, bila udarna igla ekipe i pravi vođa. Sa razlogom joj je poverena i kapitenska uloga.

Izabrane vesti

Na kraju prve takmičarske godine mogla je da se pohvali duplom krunom, a na kraju druge šampionskim naslovom. Tokom obe sezone imala je zapažene role i u Ligi šampiona, u kojoj će igrati i u narednom izdanju.

Jovana je u prošloj sezoni postigla 469 poena za Hemik, tačnije 17 po utakmici. Osvojila je sedam trofeja za MVP.

"Nije se često dešavalo na mom putu da sam ti godine igrala u istom klubu", rekla je srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancijan. "Obično sam menjala i klubova i mesta stanovanja. Međutim, ovde se osećam dobro. Cenim ljude koji rade u Hemiku, tako da ne vidim potrebu za promenom. Hemik je najbolji klub u Poljskoj. Dokazali smo to dve godine za redom i učiniću sve da i sledeće sezone bude slično".

Bivša reprezentativka Srbije je profesionalnu odbojkašku priču počela u beogradskom Poštaru. Posle toga je igrala u Italiji, Kini, Japanu, Turskoj, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Rumuniji i Poljskoj. Samo je na početku u Poštaru i Koneljanu provela po tri godine.


tagovi

Jovana BrakočevićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara