Tijana Bošković i Jovana Brakočević Kancijan sa sudijama (©CEV)
Tijana Bošković i Jovana Brakočević Kancijan sa sudijama (©CEV)

Jovana brojala do 19 za Hemik, Tijana gledala pobedu Ezačibašija sa klupe

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 20:32

Turski tim posle derbija kola u grupi E ostao neporažen

Ne zaustavlja se Ezačibaši ove sezone ni u domaćem prvenstvu, ni u Ligi šampiona. Turski tim je večeras ostvario treću pobedu u elitnom društvu, iako na terenu nije bilo vodeće karike i kapitena Tijane Bošković. Hemik je na krilima Jovane Brakočević Kancijan dobio prvi set, ali je onda u naredna tri stigao odgovor istanbulske čete - 3:1 (21:25, 25:14, 25:20, 25:17).

Ezačibaši u domaćem prvenstvu ima 13 pobeda, uz set količnik 39:1. Osvojio je 39 bodova, četiri više od drugoplasiranog Vakifa, devet više od Fenera. U Ligi šampiona je na dobrom putu da obezbedi prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. Tačno na polovini grupne faze ima savršen skor od tri pobede i devet bodova, uz takođe samo jedan izgubljen set.

Izabrane vesti

Hemik je večeras odlično otvorio utakmicu. Nekadašnja reprezentativka Srbije je kao pravi kapiten predvodila tim, sa sedam poena je bila najefikasniji akter uvodnog perioda i najzaslužnija za osvajanje. U drugom setu su domaće odbojkašice uspele da je zaustave i odmah se to oslikalo na rezultat. Prošla je tek jednu loptu od osam, četiri puta je izblokirana... Sve razigranije su bile odbojkašice Ezačibašija, a za to se pobrinula Maja Ognjenović. U tom drugom setu osvojila je čak četiri poena - po dva iz napada i iz bloka. Razlika je na kraju bila prilično visoka - 25:14.

Jovana se vratila na željeni nivo u trećem i četvrtom periodu, ali je rival imao odgovor u vidu Samante Fabris. U drugom delu utakmice je bila prilično ubedljiva, pa na njen račun idu velike zasluge za pobedu.

Nije publika večeras imala sreće da gleda duel sadašnjeg i bivšeg korektora reprezentacije Srbije, ali možda se bude posrećilo navijačima u Hemiku u drugom krugu takmičenja...

Jovana je završila meč sa 19 poena, a isto toliko je osvojila Samanta Fabris za pobednički sastav. Maja Ognjenović je skupila šest poena - po tri iz bloka i napada. Tijana ovog puta nije ulazila u igru, ali može da bude zadovoljna partijom svog tima.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - TREĆE KOLO

GRUPA E

Marica Plovdiv - Targovište 0:3

Ezačibaši - Hemik Police 3:1



tagovi

Tijana BoškovićJovana BrakočevićEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara