Jovana Preković (©Reuters)
Jovana Preković (©Reuters)

Jovana Preković nosi zastavu Srbije na zatvaranju Igara u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 08:43

Velika čast za Aranđelovčanku koja je donela drugo olimpijsko zlato

Zlatna olimpijska karatistkinja Jovana Preković izabrana je da nosi zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara.

Vest je potvrdio Olimpijski komitet Srbije koji je ukazao veliku čast Aranđelovčanki. Prekovićeva je Srbiji donela drugo olimpijsko zlato u Tokiju pošto je savladala Kineskinju Jin Saojan u borbama iliti kumite, u kategoriji do 61 kilograma.

Izabrane vesti

Ceremonija zatvaranja Igara na programu je u nedelju od 12 časova po srednjoevropskom vremenu. Zanimljivo je to da će poslednji dan olimpjskih igara imati bogat program, pošto će se u satima pre ceremonije održati finala u ženskoj odbojci, muškom vaterpolu i boksu, a osvajači medalja će se naći na podijumu malo pre samog zatvaranja Igara.

Veliki broj olimpijaca već je otputovao nazad u svoje zemlje, pošto su ove godine propisi bili maksimalno zaoštreni zbog pandemijskog stanja. Tako su sportisti i njihovi treneri, članovi stručnog štaba morali da napuste Japan najkasnije 48 sati posle završenih obaveza na Igrama.

Tema zatvaranja Olimpijskih igara biće “Svet koji delimo“, gde će olimpijci i gledaoci moći da se zapitaju o tome “šta budućnost donosi“ i iskažu to da “svako od nas ima svoje mesto na ovoj planeti“.

Naravno, gledalaca neće biti na Olimpijskom stadionu u Tokiju, ali se očekuje da će određeni broj njih biti ispred. Na kraju ceremonije organizatori Igara u Tokiju predaće olimpijsku zastavu sledećem domaćinu – Parizu.



tagovi

jovana prekovićtokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara