Bojana Milenković i Jovana Stevanović protiv Brazila (©FIVB)
Bojana Milenković i Jovana Stevanović protiv Brazila (©FIVB)

Jovana Stevanović: Na visokom nivou smo odigrale ceo turnir, protiv Brazila smo bile iscrpljene

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 08:02

Odbojkašice iznele utiske na zatvaranju druge sedmice Lige nacija

Kada bi se crta podvlačila danas, Srbija bi imala rezervisane karte u avionu za Ankaru. Međutim, pred odbojkašicama je još jedan turnir na kome će pokušati da sačuvaju mesto u prvoj polovini tabele, koje im garantuje učešće na fajnal-ejtu u Turskoj.

Trenutno naša ekipa ima skor od pet pobeda i tri poraza na sedmoj poziciji. Na upravo završenom nadmetanju Santarelijeva četa je poražena u duelima sa Italijom i Brazilom, a trijumfovala je protiv Koreje i Turske.

Izabrane vesti

Poslednji okršaj na zatvaranju druge sedmice, pred selidbu iz Brazila u Kanadu, Srpkinje su glatko izgubile od Karioka.

"Na visokom nivou smo odigrale ceo ovaj turnir. Nažalost izgubile smo od Brazila 3:0 i nismo bile na njihovom nivou, ali ne mora da znači da neće biti bolje u budućnosti", rekla je srednji bloker Jovana Stevanović po završetku poslednjeg meča. "Jednostavno, bile smo iscrpljene. Ponosna sam na devojke, nismo lako puštale poene. Imali smo veoma teške protivnike, pokazali smo još jednom ozbiljan karakter. Sada se koncentrišemo za Kanadu jer je taj turnir najbitniji da bismo se plasirale na fajnal-ejt".

Libero Teodora Pušić je imala slično mišljenje kao i njena saigračica.

"Svakako da ne možemo da budemo zadovoljni posle ovakve utakmice. Prvi set smo loše ušli, video se manjak energije u igri, a i umor koji nas je stigao posle tri utakmice. Protivnik je bio raspoložen, igrao je pred domaćom publikom. Što se nas tiče, turnir u Brazilu je prošao sa dva poraza i dve pobede, imamo čime i da budemo zadovoljni. Motivisano idemo u Kanadu i tu nam je prvi cilj da izborimo fajnal-ejt", naglasila je Teodora Pušić.

Organizator igre u reprezentaciji Srbije Slađana Mirković veruje da će posle četiri utakmice u Kanadi, imati razloga za osmeh.

"Žao mi je što smo ovaj drugi turnir završile na ovakav način. Brazil nas je savladao sa maksimalnih 3-0, nismo uspeli da dođemo do svoje igre. U nekim momentima smo pružali dobar otpor Brazilu, ali nismo uspeli da se izborimo sa njima. Idemo dalje, završili smo ovaj turnir sa lošim rezultatom, ali nismo nezadovoljni dosadašnjim učinkom. Idemo u Kanadu i nadamo se novim pobedama", podvukla je Slađana Mirković.

Na poslednjem turniru koji će odigrati od 28. juna do 3. jula u Kalgariju naše devojke će se sastati sa Nemačkom, SAD, Kanadom i Japanom. Posle toga će biti poznato ko učestvuje na završnom nadmetanju, koje je na programu od 13. do 17. jula u Ankari. Zagarantovano učešće ima samo Turska, kao domaćin. Njoj će se pridružiti sedam najboljih selekcija.



tagovi

Jovana StevanovićBojana MilenkovićLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara