Odbojkašice Milana (©CEV)
Odbojkašice Milana (©CEV)

Jovana Stevanović veoma blizu titule, Koneljano mora da pobedi ako želi majstoricu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 11:17

Četvrta utakmica finalne serije igra se večeras od 21.30 u Milanu

Odbojkašice Milana su veoma blizu prve šampionske krune. Jovana Stevanović i drugarice imaju večeras istorijsku šansu da pred domaćim navijačima podignu trofej i prekinu višegodišnju vladavinu Koneljana.

Klub koji se do ove sezone zvao Vero Volej Monca vodi 2-1 u finalu - jednu pobedu je upisao kod kuće, a drugu u gostima. Danas će pokušati na svom terenu da završi finalnu seriju (21.30). Ekipa Danijelea Santarelija bori se za majstoricu i sada ima imperativ pobede.

Izabrane vesti

Biće ovo još jedan sudar srpske reprezentativke Jovane Stevanović i bivšeg selektora naše ženske reprezentacije Santarelija. Prošle godine su zajedno slavili svetsku titulu, a ovog puta se sigurno neće radovati oboje...

Koneljano je u ligaškom delu pokazao mnogo više, zabeležio je 25 pobeda i samo jedan poraz. Takav učinak ga je doveo do prve pozicije, uz čak devet bodova prednosti u odnosu na Skandići koji je bio drugoplasirani. Vero Volej Milano je u razigravanje stigao sa trećeg mesta. Imao je 20 pobeda, šest poraza i 61 osvojen bod.

Santarelijeva četa je finale bolje otvorila - slavila je na domaćem terenu posle pet setova. Milano je odgovorio pred svojim navijačima i to na veoma ubedljiv način, bilo je 3:0 u drugom susretu finala. Treći okršaj je odlučen u taj-brejku, a ponovo je više uspeha imala ekipa Milana.

Posle dve vezane pobede odbojkašice koje vodi Marko Gaspari pune su samopouzdanja i imaju pravo da se nadaju prvoj klupskoj tituli. Ipak, svesne su da još ništa nije gotovo jer je preko puta njih tim koji je od 2018. šampion Italije.

Koneljano će večeras morati da pokaže taj šampionski gen, ukoliko ne želi da sezona neslavno završi...

FINALNA SERIJA ZA ODBOJKAŠICE U PRVENSTVU ITALIJE

Koneljano - Vero Volej Milano 3:2

Vero Volej Milano - Koneljano 3:0

Koneljano - Vero Volej Milano 2:3

Četvrta utakmica - subota

21.30: Vero Volej Milano - Koneljano

***serija se igra dok jedna ekipa ne dođe do tri pobede


tagovi

Jovana StevanovićOK MoncaDžordan Larsondanijele santareliImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara