Jovana Stevanović, Aleksandra Jegdić i Mina Popović (©OSS)
Jovana Stevanović, Aleksandra Jegdić i Mina Popović (©OSS)

Jovana Stevanović: Vraćaju nam se Maja, Tijana i Mina - očekujemo sve četiri pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 19:41

Odbojkašice se spremaju za treći turnir Lige nacija, koji se naredne nedelje igra u Suvonu

Pred odbojkašicama je turnir odluke... Izabranice Đovanija Gvidetija će u Koreji pokušati da poprave dosadašnji učinak i umešaju se u borbu za završni turnir, na kome će igrati Amerika kao domaćin i još sedam selekcija.

Rivali Srbije u Suvonu će biti Kina, Nemačka, Dominikanska Republika i Bugarska.

Izabrane vesti

Trenutno naša selekcija ima skor 3-5, što je dovoljno za devetu poziciju.

"Putujemo u Koreju, idemo na poslednji turnir prve faze Lige nacija. Kao i uvek - koje god da je takmičenje da je u pitanju, koji god sastav Srbije - isti su ciljevi", rekla je u izjavi za OSS Mina Popović. "Liga nacija je važna ove godine, ali mislim da je pre svega bitno da budemo zdrave, jer je stvarno dugačko i naporno takmičenje. Kombinujemo igračicce, sastave... Ako smo dobro onda možemo da podignemo igru na onaj naš nivo".

Veliki optimista pred odlučujuće bitke je Minina koleginica sa iste pozicije srednjeg blokera - Jovana Stevanović.

"Smatram da smo na svakoj utakmici podizali formu, igrale sve bolje... Sad na treći turnir idemo u punom sastavu - priključuju nam se Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Mina Popović, očekujemo sve četiri pobede, pa ako Bog da da se plasiramo na fajnal-ejt", podvukla je Stevanovićeva.

Samo o pobedama razmišlja i libero nacionalnog tima Aleksandra Jegdić.

"Sigurno da imamo mnogo želje i pozitivne energije. Iskoristićemo još nekoliko dana da treniramo, jer nemamo mnogo vremena inače za treninge, mnogo se putuje i igra se veliki broj utakmica. Potrebno nam je da ostanemo zajedno sa tom energijom, da nastavimo u istom ritmu jer smo krenuli da pobeđujemo... Idemo u dobrom sastavu, nadamo se najboljem i verujem da ćemo uspeti da se plasiramo na završni turnir jer to i zaslužujemo", zaključila je Aleksandra Jegdić.



tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeJovana StevanovićMina Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara