(©arkus liga)
(©arkus liga)

Jugović zakuvao trku za poziciju dva do pucanja: Tri tima izjednačena pred poslednje kolo

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 20:40

Metaloplastika promašila sedmerac u poslednjoj sekundi u Kaću, Partizan bolji od Obilića

Završnica Arkus lige postaje zanimljivija nego ikad poslednjih godina. A, za to se pobrinuo Jugović, koji je večeras priredio iznenađenje u Kaću i posle velikog preokreta pobedio Metaloplastiku – 28:27.

Partizan je očekivano upisao pobedu protiv Obilića (36:29), dok je Pančevo na svom terenu bilo bolje od Šamota (37:20).

Izabrane vesti

I sada se pred poslednje kolo osnovnog dela prvenstva dešava neverovatna stvar: Metaloplastika, Pančevo i Partizan imaju isti broj bodova! A, nije svejedno ko će biti drugi i u polufinalu imati prednost domaćeg terena, a ko će biti četvrti i ići odmah na megdan favoritu za titulu Vojvodini.

Što svemu još daje dodatnu draž: u poslednjem kolu Metaloplastika će dočekati Vojvodinu, dok će Partizan ugostiti Dinamo. Direktan obračun četiri najbolja tima u ligi odlučiće kakav će biti raspored plej-ofa.

Sve je „zakuvao“ Jugović, koji je napravio iznenađenje pobedom nad Metaloplastikom. Šapčani će se češati posle ovog poraza, pogotovo što su na poluvremenu imali prednost od 18:12. Ključ je bio u sredini drugog poluvremena, kada su Kaćani od minus pet (17:22) došli do gola zaostatka (21:22) i potpuno se vratili u meč.

Ali i pored toga Metaloplastika je držala vođstvo u rukama sve do poslednjih dva minuta. Najpre je Kovačević golom iz sedmerca izjednačio na 27:27, onda je golman Brajović odbranio udarac Šapčana, a 30 sekundi pre kraja Kovačević je šutem iz sredine doneo vođstvo Jugoviću. Ni tu nije bio kraj: u poslednjoj sekundi utakmice Metaloplastika je izborila sedmerac, ali je Kankaraš promašio i doveo svoj tim u problem pred poslednju rundu.



tagovi

RK PartizanMetaloplastikaRK Dinamo PančevoARKUS ligaJugović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara