Juniorska reprezentacija (OSS)
Juniorska reprezentacija (OSS)

Juniorke se spremaju za kvalifikacije, Aleksandra Uzelac tvrdi: Mi smo generacija koja može mnogo

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 13:10

Izabranice Vladimira Vasovića će u Češkoj pokušati da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, koje se igra od 27. avgusta u Severnoj Makedoniji

Vrlo brzo će neke od njih voditi velike bitke u seniorskom dresu reprezentacije Srbije. Do tada imaju priliku da ostave još dublji trag na bitnim takmičenjima u mlađim kategorijama. Aleksandra Uzelac, Hena Kurtagić, Vanja Ivanović... Već su mnogo toga dobrog uradile tokom prethodnih godina, a sada su ponovo na okupu i spremaju se za još jedan veliki izazov.

Od 8. do 10. aprila će igrati u Hradecu Kralovem u Češkoj kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 27. avgusta do 4. septembra u Skoplju u Severnoj Makedoniji. Na pripremama je trenutno 17 devojaka, koje je izabrao novi selektor Vladimir Vasović.

Izabrane vesti

Na raspologanja su igračice koje su rođene 2004. godine i kasnije: Nina Mandović i Ivona Lazović (dizači), Jovana Zelenović (korektor), Anja Kujundžić, Stefana Pakić i Dina Župić (libera), Hena Kurtagić, Iva Šućurović, Ana Jaramazović i Andrea Tomović (srednji blokeri), Aleksandra Uzelac, Ksenija Tomić, Vanja Ivanović, Una Vajagić, Simona Mateska, Bojana Popović, Anja Zubić (primači servisa).

Pored Vladimira Vasovića u stručnom štabu juniorki su treneri Hamza Zatrić i Aleksandar Milović, statističar Pavle Matić.

Srbija će u Češkoj igrati protiv Španije, Belgije i domaćina. Pobednik grupe će obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo. Osam najuspešnijih reprezentacija koje završe na drugom mestu plasiraće se u treću rundu kvalifikacija, iz koje će samo dva tima proći na veliko takmičenje.

Selektor Vladimir Vasović veruje da će debitantska akcija biti uspešna.

"Prvo okupljanje sa ovom generacijom. Koliko god da ih poznajem sa nekih ranijih dešavanja, ovo je nova priča za mene. Očekujemo da posao odradimo što je bolje moguće u prvom krugu i da se plasiramo na EP, da bismo imali neki mirniji period da se spremamo za dalje".

Jedan od vodećih igrača na turniru u Češkoj sigurno će biti Aleksandra Uzelac, koja iza sebe ima sezonu tokom koje je sve vreme igrala Superligu u dresu Železničara.

"Dobra generacija, koja može mnogo i od koje se očekuje mnogo", opisala je tim koji je na okupu u Obrenovcu Aleksandra Uzelac. "Na prethodnim takmičenjima smo pokazale dobar rezultat i potencijal, videlo se da svaka od nas može mnogo. Nadamo se prolasku na EP odmah u ovom krugu... Daćemo sve od sebe da ostvarimo maksimalne pobede".

Velika očekivanja od ekipe ima i Hena Kurtagić.

"Ne bismo ni došli na pripreme da ne očekujemo najbolji rezultat. To pokazuje i osvojeno četvrto mesto na SP prošle godine. Nadam se da ćemo pokazati ono što znamo, pošto smo sada u punom sastavu sa Uzelac, koja nam se vratila".


tagovi

Ženska juniorska reprezentacija Srbijejuniorke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara