Nina Mandović (©CEV)
Nina Mandović (©CEV)

Juniorke Srbije najbolje na Balkanu, ispustile samo jedan set

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.08.23. | 11:28

Mlade odbojkašice Srbije u poslednjem kolu slavile protiv Turske - 3:1

Juniorke Srbije su najbolja ekipa na Balkanu! Mlade odbojkašice su na prvenstvu u Brčkom ostvarile četiri pobede i tako se domogle zlatne medalje.

U prvom kolu su savladale Crnu Goru, u drugom je pala Albanija, a u trećem Srbija je bila slobodna. Četvrta runda donela je trijumf protiv Bosne i Hercegovine, a u petoj su naše devojke bile bolje od Turske.

Izabrane vesti

Na četiri utakmice izabranice selektora Vladimira Vasovića izgubile su samo jedan set. To se desilo baš u poslednjem kolu protiv Turske - 3:1 (25:20, 15:25, 25:17, 25:19).

Na tom meču najbolja u taboru naše selekcije bila je Anja Zubić sa 18 poena. Ksenija Tomić je upisala 15, a Una Vajagić 14.

Zlatna medalja na prvenstvu Balkana prava je podloga za ono što čeka juniorke Srbije u nastavku leta. Svetsko prvenstvo odigraće se od 17. do 26. avgusta u Leonu i Akvaskalijentesu, u Meksiku.

Naše devojke će igrati u grupi C sa Kinom, Argentinom i Poljskom.

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbediće učešće u četvrtfinalnim grupama E i F, dok će treće i četvrte selekcije igrati u grupama za razigravanje od 9. do 16. mesta.



tagovi

odbojkaški savez srbiježenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara