Odbojkašice Srbije (MN Pres)
Odbojkašice Srbije (MN Pres)

Kad Srbija pokaže svoju igru, onda je Srbija najbolja

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 10:34

Naše reprezentativke prezadovoljne zbog plasmana u polufinale Evropskog prvenstva

Prva evrotitula u rukama odbojkašica Srbije završila je 2011. godine u Beogradu. Od tada traje neverovatan kontinuitet ove selekcije. Na svakom sledećem evropskom prvenstvu naša reprezentacija je bila u polufinalu. U Beogradu 2021. godine to će biti šesto uzastopno.

Do njega su izabranice selektora Zorana Terzića stigle preko Francuske. Izgubile su prvi set, ali su onda uspele da preokrenu i zakažu duel sa Turskom (petak, 17.00). Na prethodnom EP u Ankari igrale su finale pred punom halom domaćih navijača, a sada će se sastati u polufinalu pred našom publikom.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je ovo bila najbitnija utakmica na šampionatu, naravno da su Francuskinje pokazale želju i motiv. Tako je kod svih koji igraju protiv Srbije. One su prijatno iznenađenje, iz utakmice u utakmicu su pokazale da imaju kvalitet. Ali, Srbija je tu da pokaže svoju igru, a kada je pokaže, onda je najbolja“, poručila je libero naše reprezentacije Silvija Popović.

Tijana Bošković je ponovo bila glavni adut reprezentacije na putu ka preokretu.

Zadovoljni smo, mislim da smo u trećem i četvrtom setu igrale dobro. Malo smo nervozno ušli u utakmicu, pravili smo neke greške, ali pobedu nismo dovodili u pitanje. Sad imamo dan da se spremimo za najvažniji deo, a to je borba za medalju“, naglasila je Tijana.

Mnogo problema je imala u prvom delu meča Bianka Buša, ali je selektor nije vadio iz igre, već je verovao da će znati da se izbori.

Očigledno smo veoma nervozno ušle u prvi set, pravile smo neiznuđene greške. Drago mi je što smo uspele da se vratimo i da istaknemo našu igru“, rekla je posle meča Buša. „Uvek kada igramo kako znamo, retko ko može da nam parira. Bila je veoma teška utakmica, pobediti jednu ekipu dva puta na nekom takmičenju u kratkom vremenskom periodu je veliki uspeh. Drago mi je što smo ušle u polufinale. Tamo nas čeka teška utakmica protiv Turske, one će pokušati da nam se revanširaju za ono što smo im uradile na domaćem terenu. Ali, spremne smo na težak meč, maksimalan fokus od početka i sigurna sam da će biti sve dobro“.

Srednji bloker Mina Popović je na meču sa Francuskinjama bila sjajna na bloku. Jedina je uspela da skupi čak pet poena iz tog elementa.

Oni nisu ekipa koja sme da se shvati neozbiljno ili omalovaži, pokazale su to od starta. Ušle su u utakmicu odlučnije od nas, nije nam bio nimalo lak zadatak. Ali smo zadovoljne što smo uspele da nametnemo naš ritam i da završimo u našu korist. U polufinalu igramo sa Turskom, za promenu, važnu utakmicu – polufinale ili finale to je istorija sa njima. Možemo da očekujemo dobru odbojku, odličnu utakmicu, neće biti lako“, zaključila je Mina Popović.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeBianka BušaTijana BoškovićSilvija Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara