(©FIVB)
(©FIVB)

Kadeti ostavili protivnika na 11 poena u prvom setu, ali ostali bez četvrtfinala SP

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 21:39

Mladi odbojkaši Srbije ispustili veliku priliku u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Irana - 2:3

Početak kao iz snova, dobra igra i u nastavku, ali pad u četvrtom i petom setu - baš kad ne treba. Kadeti Srbije su ispustili veliku priliku da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva u San Huanu. Iran je u osmini finala slavio posle taj-brejka - 3:2 (11:25, 25:19, 24:26, 25:18, 15:12).

Iranci u grupi nisu izgubili nijedan set. Imali su skor 4-0, 12 osvojenih setova i iza sebe su ostavili Južnu Koreju, Portoriko, Kolumbiju i Nigeriju.

Izabrane vesti

Orlići su imali težu grupu - zabeležili su dve pobede protiv Amerika i Kostarike, a poraženi su protiv Egipta i Argentine.

Prvenstvo su otvorili sa dva poraza, pa su izvukli dve pobede i plasirali se sa četvrte pozicije u osminu finala. Iako je Iran imao ulogu favorita posle odlične grupne faze, srpski odbojkaši su pokazali da su spremni za nadigravanje. Tačnije, bili su veoma naoštreni da pobede.

Dobili su prvi set sa ogromnom razlikom, bilo je 25:11. Izgubili su drugi, ali su ponovo bili uspešni u trećem. Ipak, nije bilo dovoljno ni 1:0 u setovima, a ni 2:1. U taj-brejku Iran je imao više snage, pa je slavio 15:12.

Nikola Brborić je za Srbiju osvojio 19 poena, Luka Stepanović 18, Ignjat Dopuđ 17, a Stefan Dakić deset. Petar Aleksić stao na pet, a Matija Milanović na četiri. Jedan poen je zabeležio Luka Mačešić.

Ovo nije kraj za Orliće, jer ih čeka razigravanje od 9. do 16. mesta.



tagovi

muška kadetska odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara