Odbojkašice Srbije (©CEV)
Odbojkašice Srbije (©CEV)

Kadetkinje bez medalje: Srbija ponovo četvrta u Evropi

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.07.22. | 17:50

Nisu uspele naše mlade nade da pobede Nemačku u borbi za bronzanu medalju

Pre nedelju dana kadeti Srbije su izgubili duel za bronzano odličje na Evropskom prvenstvu, a danas se isto desilo i njihovim vršnjakinjama. Izabranice Mirjane Musulin nisu uspele da savladaju Nemačku, pa su šampionat završile na četvrtoj poziciji. Protivnice su slavile posle četiri odigrana seta - 3:1 (25:21, 25:20, 21:25, 25:16).

Naše devojke nisu imale odgovor na partiju Leane Grozer, koja je skupila čak 30 poena. Postigla je 22 iz napada, a po četiri iz bloka i sa servisa. Ona je bila najzaslužnija za revanš Nemačke, jer je u grupnoj fazi na istom takmičenju pobeda pripala Srbiji.

Izabrane vesti

U poraženom sastavu tri igračice su imala po 13 osvojenih poena - Ana Mihajlović, Sonja Danilović i Jovana Antić. Milica Vidačić je upisala deset.

Kadetkinje Srbije su u grupnoj fazi zaređale pet pobeda. Savladale su Nemačku na otvaranju posle pet setova. Posle toga padale su redom Hrvatska, Bugarska, Češka i Holandija. Zaustavljene su tek u polufinalu, kada je Turska slavila 3:2. Na kraju takmičenje završavaju porazom od Nemačke...



tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija SrbijeMirjana MusulinAna MihajlovićSonja Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara