(©FIVB)
(©FIVB)

Kadetkinje u razigravanju za 17. mesto na svetu, Musulin poručila: Ne treba da očajavamo

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 13:27

Mlade odbojkašice propustile dobru priliku da se plasiraju u osminu finala

Malo je nedostajalo kadetskoj odbojkaškoj selekciji Srbije da se plasira u osminu finala Svetskog prvenstva.

Kada se kaže da će mlade odbojkašice u razigravanje od 17. do 24. mesta - to zvuči kao veliki neuspeh. Ali, kada se pogledaju rezultati - jasno je koliko su bile blizu prolaska među 16 najboljih.

Izabrane vesti

Kadetkinje su pobedile Meksiko 3:0, a četiri utakmice su izgubile u taj-brejku. Njih su 3:2 uspele da pobede Poljakinje, Amerikanke, Japanke i devojčice iz Južne Koreje. Skor 1-4 bio je dovoljan za petu poziciju u grupi. SAD su prve, Japan drugi, Poljska treća, a Koreja četvrta. Iza Srbije ostao je Meksiko.

Poslednji poraz u grupi mlade Srpkinje doživele su od Amerike, reprezentacije koja se plasirala u osminu finala sa savršenim učinkom 5-0.

"Mi smo odigrali jednu dobru utakmicu", rekla je posle meča selektorka Mirjana Musulin. "Mislim da smo i mi, a i Amerikanke, igrale dobro. Ali, očigledno nas nešto u petom setu sputava da prelomimo i to je to. Imamo za čim da žalimo, ali ne treba da očajavamo. Odigrale smo četiri utakmice u pet setova, imale smo neku šansu ali nismo je iskoristile. Nema mnogo razmišljanja - šta je bilo bilo je. Idemo dalje, čeka nas Nemačka ili Meksiko, pa da vidimo šta možemo da izvučemo".

Prvi meč u razigravanju Srbije je trebalo da igra protiv Nigerije, ali pošto je ta ekipa odustala od takmičenja - našem timu se piše maksimalna pobeda. Danas i sutra su Srpkinje slobodne, a onda ih čeka borba za 17. poziciju.



tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaški savez srbijeMirjana Musulin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara