Navijači Mađarske na bazenu Mladost (©Mozzart Sport/Stefan Tanasić)
Navijači Mađarske na bazenu Mladost (©Mozzart Sport/Stefan Tanasić)

Kao da se igra u Budimpešti: Mađari okupirali tribine, Srbija na neprijateljskom terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 14:57

Svetski prvak će imati veliku podršku u četvrtfinalu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Kada bude igrala Hrvatska, tribine će biti krcate, neće imati gde igla da padne na bazenu kraj Save. Ali, veliku podršku u četvrtfinalu imaće i mađarski vaterpolisti protiv Srbije. Navijači svetskog prvaka iz Fukuoke okupirali su tribine.

Izabrane vesti

Vaterpolo je u Mađarskoj jedan od nacionalnih sportova, najtrofejnija su nacija i tradicionalno idu gde god reprezentacija igra. Barem je Zagreb blizu, nisu morali previše da prevale kako bi podržali državni tim.

Sjatili su se mađarski navijači sa svih strana, organizovani su i dolasci dece iz vaterpolo školica, pa će se tim Žolta Varge osećati kao da je na domaćem terenu. Za Srbiju će biti neprijateljski, jer gotovo sva mesta na bazenu zauzeli su Mađari.

Svetski prvak će imati „vetar u leđa“ sa tribina. Mađarske zastave pokačene su na ograde, navijači su doneli i bubanj, pa će ambijent biti kao da se igra u Budimpešti, Segedinu, Egeru ili Solnoku. Tek poneka srpska je na tribinama.

(©Mozzart Sport/Stefan Tanasić)(©Mozzart Sport/Stefan Tanasić)

Pola sata pre početka mađarski navijači su zauzeli dobar deo mesta i počeli sa pesmom. Gromoglasnim aplauzom pozdravili su svetske šampione iz Fukuoke, ali i srpske vaterpoliste. Mađari znaju da cene veličine poput Dušana Mandića, Nikole Jakšića, Branislava Mitrovića... Mnogi od njih su igrali ili igraju u mađarskim klubovima, a poseban doček imao je Nemanja Ubović, koji je bio član Ferencvaroša.

Nisu zaboravili koliko su doprineli i doprinose klupskom vaterpolu u Mađarskoj, ali kada meč počne, sve to ide po strani.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara