Konstantin Harkov (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Konstantin Harkov (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Kapitalno pojačanje za Splićane: Vratio se ruski bombarder Harkov

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 21:41

Breša ovoga leta ostala bez dva levoruka šutera...

Ostao je splitski Jadran bez startnog centralnog beka, iako se osvajanjem titule u Hrvatskoj direktno plasirao u Ligu šampiona. Rino Burić je završio u Jugu iz Dubrovnika, najvećem konkurentu kluba sa Poljuda, ali opet će Jadran imati izuzetan sastav, sposoban da napadne domaće trofeje.

Kapitalno pojačanje dobio je splitski klub, u Jadran se vratio Konstantin Harkov. Ruski bombarder je pretprošle sezone branio boje aktuelno hrvatskog prvaka, preselio se u Brešu i nedavno produžio ugovor. Ipak, zatražio je raskid ugovora, dobio papire i ponovo će biti uzdanica Dalmatinaca.

Izabrane vesti

Da levoruki šuter više nije član Breše potvrdio je italijanski klub.

„Saopštavamo da smo se dogovorili sa Konstantinom Harkovom o sporazumnom raskidu ugovora na zahtev igrača. Zahvaljujemo mu se na protekloj sezoni i želimo sreću u budućnosti“, stoji u saopštenju italijanskog viceprvaka.

Konstantin Harkov se vratio u Hrvatsku , gde je proveo veći deo karijere. Prvo je nastupao za Mladost iz zagreba, a zatim i za Jadran iz koga je izboksovao angažman u jednoj od najboljih liga na svetu. U međuvremenu je dobio hrvatski pasoš i sa Barakudama na Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju.

Biće veliki Mareljin adut u narednoj sezoni, a pred Brešom je izazovno leto. Iz kluba su otišla dva levoruka šutera, pored Harkova kroz izlazna vrata prošao je i Boris Vapenski, koji se vratio u Dinamo Tbilisi. Takođe, sa Alesandrom Bovom više neće sarađivati ni Edoardo di Soma (Ferencvaroš), kao ni Stefano Lungo (De Aker).


tagovi

Vaterpolo transferiVK Jadran SplitKonstantin Harkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara