Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kapiten Kovačević hrabri saigrače: Glava gore, ništa nije izgubljeno

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 14:34

"Turci su odličan tim, pokazali su nam i na prijateljskim utakmicama - tad smo izgubili obe u Istanbulu. Nije to slučajno", rekao je Uroš

Nije bilo lako odbojkašima da analiziraju poraz od Turske. Zaboleo ih je taj rezultat, pokvario im planove, ali ako postoji nešto pozitivno - jeste to što će u narednim mečevima imati priliku za popravni.

Biće pakleno teško, ali čuda su moguća. Naravno, samo ako podignu igru za nekoliko nivoa...

Izabrane vesti

Naredni rival je Tunis, posle toga slede Egipat i Finska, pa onda Japan, SAD, Slovenija.

"Ekipa Turske nas je dva puta pobedila u pripremnim utakmicama. Umalo su iznenadili Sloveniju u osmini finala Evropskog prvenstva. Već dugi niz godina igraju dobru odbojku. Znali smo šta možemo da očekujemo od njih. Oni su odigrali bolje od nas i zasluženo pobedili", rekao je posle poraza Aleksandar Atanasijević za sajt OSS.

Već sutra od 06.00 časova rival Srbije je Tunis.

"Imamo veliki roster, mnogo igrača koji mogu da igraju, tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem. Naravno da smo sad malo razočarani, nije lako. Turnirsko takmičenje, moramo da pokušamo da se izdignemo, da protiv najvažnijih protivnika napravimo iznenađenje i probamo da se plasiramo u Pariz", podvukao je Atanasijević.

Razočaran zbog poraza bio je i kapiten Uroš Kovačević, koji je pokušao da ohrabri saigrače.

"Nismo ovo očekivali, mislim da smo bolja ekipa od njih. A oni ljudi bolje igraju u ovom trenutku... Ne ostaje nam ništa sem da gledamo sutrašnji dan i utakmicu sa Tunisom. Glava gore, ništa nije izgubljeno. Turci su odličan tim, pokazali su nam i na prijateljskim utakmicama - tad smo izgubili obe u Istanbulu. Nije to slučajno. Nadam se da ćemo mi da podignemo naš nivo igre, koji danas nije bio na zadovoljavajućem nivou. Otuda i poraz", izjavio je Kovačević.

Pokušao je da objasni i treći set koji su odbojkaši izgubili 14:25.

"Iznenadan pad odjednom. Nepotrebno po mom mišljenju, jer smo imali lepo izgrađenu utakmicu posle drugog seta. Ali i to se dešava".

I Uroš je rekao nekoliko reči o narednom protivniku.

"Lep tim, super tim. Igraju dugo godina zajedno. Pobedili smo ih prošle godine na SP rezultatom 3:0. Sećam se da je prvi set bio izuzetno težak. Daćemo sve od sebe, kao što smo dali i danas. Glava gore, nema šta", naglasio je Kovačević.

Utiske je podelio i primač servisa Pavle Perić, koji veruje da se današnje izdanje neće ponoviti.

"Čestitam Turskoj na zasluženoj pobedi, stvarno su igrali dobro. Mi smo bili mnogo ispod našeg nivoa. Mislim da je ovo poslednja utakmica na turniru da je igramo na ovom nivou, nebitno da li pobedili ili izgubili. Od sutra treba da se okrenemo novom duelu protiv Tunisa i da krenemo da dižemo formu da bismo najbolje izdanje prikazali protiv najboljih ekipa pred kraj turnira. Ako krenemo od sutra da dižemo igru, verujem da će sve da bude kako treba i da će ovaj poraz da se zaboravi", zaključio je Perić.


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeUroš KovačevićAleksandar AtanasijevićPavle Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara