Marija Miljević (MN Press)
Marija Miljević (MN Press)

Karakter šampiona: Jedinstvo neokrnjeno i kroz Obrenovac za prvo mesto pred plej-of

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 21:29

Ekipa iz Stare Pazove i treći put u sezoni savladala TENT

Ipak je to šampionski tim. Vladar Srbije, prestavnik u Ligi šampiona. Pride, sveži osvajač kupa. Sve to je Jedinstvo pokazalo u Obrenovcu, u odloženoj utakmici 19. kola Superlige, pa je i treći put ove sezone savladalo TENT – 3:1 (25:23, 25:23, 25:27, 25:20).

Ovoga puta nije bilo dramatično kao u prvom delu prvenstva, niti pre deset dana u završnom duelu masovnijeg takmčenja. Oba puta se igralo po pet setova, mada je uzbuđenja bilo. Naročito posle treće deonice, kad je sastav Igora Žakića smanjio rezultat, na talasu tog optimizma poveo u četvrtom setu, samo što nije imao snage da se odupre boljem od sebe.

Izabrane vesti

Ovaj rezultat znači da će Jedinstvo izvesno u plej-of ući sa prve pozicije. Zasluženo, ako se zna da je u 19 kola pretrpelo samo jedan poraz, a da ga do kraja čekaju okršaji sa Ubom, Omladincem i Partizanom, gde će imati status favorita. Zato je realno da sa prve pozicije plasira u doigravanje.

Da se desilo suprotno, da je TENT slavio, učinio bio trku za pol-pozicijiom neizvesnijom. Ovako, čini se da je sastav Jova Cakovića i dalje najbolji u državi. Čak i kad na raspolaganju nema Unu Vajagić, za koju je sezona završena usled nedavne povrede kolena. U njenom odsustvu nametnula se Tamara Miljević i zabeležila čak 30 poena u Obrenovcu. Od toga 22 napadom, šest blokom i dva servisom. Pratila ju je Branka Tica sa 17, dok je osam dodala Ivana Nedeljković.

U domaćem sastavu izdvojila se Mina Mijatović, kreirala je 14 poena, dok su po 13 zabeležile Milana Rajlić i Nevena Sajić.



tagovi

OK TentIgor ŽakićOK JedinstvoŽOK Jedinstvo Stara PazovaJovo CakovićTamara MiljevićBranka TicaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara