Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

KHL: Moskovski derbi, SKA koristi koronu u Jokeritu, Gaspromovo čedo u agoniji, a kineska Zvezda se probudila

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 11:29

Bogat program u hokeju na ledu

Došla je reprezentativna pauza, a to znači - čeprkanje po svim mogućim meridijanima u potrazi za nekom dobrom kvotom. Utorak je rezervisan za mečeve u KHL-u...

Rusija je najveća zemlja na svetu i ima veličanstvenu istoriju kulture. Sport je veliki deo nje, a prema istraživanju koje datira od pre pet godina hokej na ledu je najpopularniji u zemlji. Razlog je sasvim očigledan, jer veći deo Rusije je tokom godine dovoljno hladan i snežan da je led gotovo najnormalnija stvar.

Izabrane vesti

Danas je na programu osam duela u KHL-u, takmičenju koje čine klubovi iz Rusije, Finske, Belorusije, Letonije, Kazahstana i Kine. Na prvi pogled kao centralni meč izdvaja se gradski dvoboja Spartaka i CSKA, mada su Armejci veliki favoriti.

CSKA je u vođstvu u ligi, dok se Spartak bori za mesto u plej-ofu Zapada. Obično se moskovski derbi između ovih rivala odvija u žestokoj borbi. Nisu izuzetak bile ni utakmice ove sezone, gde je CSKA odneo pobede 5:4 i 3:2 (posle produžetka). Spartak je efikasno igrao u poslednjim mečevima prvenstva, a postigao je najmanje dva gola protiv Armejaca u poslednjih pet međusobnih utakmica.

Interesantan dvoboj očekuje se u Tatarstanu, gde će u Nižnjekamsku Neftehimik da ugostiti kineski Kunlun Red Star. Timovi zauzimaju poslednja dva mesta na Istoku. Domaćin je bio u seriji poraza, ali je prekinuo pre tri dana pobedom nad Dinamom iz Rige, dok je kineska Crvena zvezda posle katastrofalnog starta u šampionatu, pružala dobre partije u proteklih sedam utakmica, slavivši u četiri navrata.

Rivali su ove sezone odigrali jedan meč oči u oči - 29. septembra Neftehimik je pobedio sa 4:3 u gostima. U poslednja četiri međusobna meča ekipe su samo dva puta postigle više od tri gola.

Avangard će igrati protiv Sočija. Sastav iz Omska je među pet najjačih na Istoku, dok je tim sa Crnog mora pretposlednji na Zapadu. Ipak, kriza je u redovima Avangarda, jer tim u vlasništvu energetskog giganta Gasproma nikako ne uspeva da izađe iz krize. Pobedio je samo jednom na šest prethodnih susreta.

Rivali su se u ovom prvenstvu sastali 12. oktobra u Sočiju, gde su gosti bili ubedljivi pobedivši 7: 2. Ali Leopardi su pokazali dobre rezultate tokom proteklih mesec dana, igraju efikasno i nisu bez šansi.

Naposletku, zanimljiv je i dvoboj finskog Jokerita i SKA. Tim iz Helsinkija nalazi se plej-of zoni na Zapadu i zaostaju samo četiri boda za ekipom iz Sank Peterburga, ali mora da se napomene da ima čak pet utakmica manje. Oba sastava u poslednje vreme smenjuju pobede i poraze, pa su tako Finci na pet mečeva zaredom pobeđivali i gubili, dok je kod SKA taj broj čak devet.

Džokeri imaju problema sa sastavom usled koronavirusa, i to nije zanemarljiv podatak, a kada se tome doda da je ekipa iz Sankt Peterburga slavila na četiri od minulih pet okršaja sa Jokeritom, onda je jasno zašto je SKA veliki favorit.

KHL

Utorak

15.00: (2,20) Traktor (3,85) Metalurg Magnitogorsk (2,70)

17.00: (1,55) Lokomotiva Jaroslavlje (4,25) Baris Astana (4,85)

17.00: (2,25) Neftehimik (3,80) Kunlun Red Star (2,65)

17.00: (3,20) Torpedo Nižnji Novgorod (3,90) Ak Bars Kazanj (1,95)

17.30: (1,20) Avangard (7,00) Soči (9,10)

17.30: (1,50) CSKA (4,50) Spartak (5,10)

17.30: (7,20) Jokerit (4,85) SKA (1,35)

17.30: (3,00) Vitjaž Podolsk (3,85) Dinamo Moskva (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

hokejhokej na leduKHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara