Kiril Lazarov (©Reuters)
Kiril Lazarov (©Reuters)

Kiril Lazarov: Mobilizacija za Argentinu! Zvižduci navijača motiv više; Hrvatima pali okovi s ruku i nogu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 12:28

Makedonce bole porazi dvocifrenom razlikom od Norveške i Holandije, ali veruju da će tako brže stasati

Od svih reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije do sada su se na Svetskom prvenstvu najbolje pokazali Slovenci. Jedini su maksimalni posle dva kola. Srbija, Crna Gora i Hrvatska imaju polovičan učinak, a Makedoncima visi “mač nad glavom”.

Nova generacija makedonski rukometaša predvođena legendarnim Kirilom Lazarovim doživela je dva teška poraza. Makedonce su potukli Norvežani i Holanđani, saterani su u ćošak i neophodna im je pobeda u poslednjem meču grupne faze protiv Argentine kako bi se plasirali dalje.

Izabrane vesti

Bole Makedonce porazi, a selektor Kiril Lazarov veruje da će tako brže stasati i poziva na mobilizaciju za duel sa južnoameričkom selekcijom.

Nije sramota izgubiti od Holandije, nije sramota izgubiti od Norveške, ali razlika boli. Rekao sam im i pre meča da treba da znaju da pobeđuju kako bi sustigli našu generaciju i savladali je. A kad smo počinjali, bilo je ovako, ova generacija će brže da stasa. U budućnosti treba mnogo da se radi, sada nije vreme za analize, imaćemo vremena i za to. Treba da pokušamo da se mobilišemo i odigramo dobar meč protiv Argentine gde ćemo biti konkurentni za pobedu“, rekao je Kiril Lazarov.

Posle drugog poraza dvocifrenom razlikom na Svetskom prvenstvu, makedonski navijači su reprezentativce ispratili sa terena zvižducima. Veruje Žarko Peševski da će ih taj detalj motivisati za Argentince.

Znali smo kako igra Holandija i mislim da smo se dobro pripremili. Ali onda je u utakmici pritisak učinio svoje. Promašili smo nekoliko šuteva i ponovo napravili dosta tehničkih grešaka. Bilo je dobrih trenutaka, ali opet smo imali ‘crnu rupu’ u kojoj nam je protivnik napravio veliku razliku. Zvižduci navijača trebalo bi da nam budu motivacija da budemo bolji u budućnosti. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo protiv Argentine igrati mnogo bolje“, poručio je Žarko Peševski posle poraza od Holandije.

Makedonija je tone, Hrvatska se izdigla posle debakla od Egipta na startu šampionata. Razigrao i raspucao Igor Karačić, služio je šut i Josipa Šarca i Filipa Glavaša. Stradali su Amerikanci, a dobra igra uliva nadu selektoru Hrvoju Horvatu da će Kauboji bolje igrati u nastavku Svetskog prvenstva.

Ovo je bitno za samopouzdanje, veseli velika pobeda. Razigrali smo se, pali su okovi od olova sa ruku i nogu. Raduje nas što je posle lošije izvedbe protiv Egipta došlo ovoliko ljudi, to nam daje snagu i energiju. Spremni smo da se borimo do kraja”, podvukao je Hrvoje Horvat.


tagovi

rukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija MakedonijeKiril LazarovHrvoje HorvatSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara