(©CEV)
(©CEV)

Kjeri i Lugož će se boriti za trofej u CEV Kupu izazivača

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.03.23. | 22:30

Rumunski klub slavio protiv Jedinstva iz Stare Pazove, a Italijanke bile bolje od nemačkog Turingena

Sve je rešeno u polufinalnim mečevim CEV Kupa izazivača. U finalu trećeg po rangu evropskog takmičenja sastaće se odbojkašice Lugoža i Kjerija.

Rumunski klub je slavio u revanšu protiv Jedinstva iz Stare Pazove, dok su Italijanke bile bolje od Nemačkog Turingena - 3:1 (25:20, 25:15, 19:25, 25:15).

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Kjeri ubedljivo slavio u prvom okršaju, samo dva seta su mu bila dovoljna da obezbedi prolaz u finale. Kad je cilj ostvaren, priliku su dobile i igračice sa klupe. Turnigen je iskoristio takvu priliku da uzme jedan set, a onda je u četvrtom italijanski tim ponovo preuzeo inicijativu i izbegao igranje taj-brejka.

Najbolji poenter u pobedničkom sastavu bila je Maja Štork sa 16 poena. Kod poraženih istakla se Julija Braun sa 14 poena.

Za nemački klub su igrale i dve odbojkašice iz Srbije. Jelena Delić je počela meč na poziciji srednjeg bloketa, odigrala je prva dva seta i zabeležila jedan poen. Zamenila je Anica Kutlešić, koja je u naredna dva skupila sedam poena.

U drugom polufinalnom obračunu Lugož je slavio maksimalnim rezultatom protiv Jedinstva i tako anulirao poraz iz prvog susreta (2:3).

Finale je na programu 15. i 22. marta. Prva utakmica će se odigrati u Lugožu, a revanš u Torinu.

CEV KUPA IZAZIVAČA ZA ODBOJKAŠICE

Polufinale

Sreda

Lugož - Jedinstvo 3:0

Kjeri - Turingen 3:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

CEVkup izazivača

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara