Baris Puhovski u duelu sa Kragujevčanima (©ARKUS liga)
Baris Puhovski u duelu sa Kragujevčanima (©ARKUS liga)

Ko će u finale Kupa Srbije: Voša gazi ove godine, Pančevci naoštreni za revanš crno-belima

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 08:53

Srpski šampion gostuje u Kragujevcu, derbi u gradu u Banatu gde Dinamu dolazi Partizan. Oba meča danas od 19 časova

Srbija dobija novog osvajača Kupa Srbije. Metaloplastika je predala krunu već u četvrtfinalu posle poraza u Šapcu od Partizana. Srpski šampion Vojvodina je favorit za trofej. Novosađani gaze ove godine, bez poraza su u domaćim okvirima, a sjajnu formu četa Borisa Rojevića je pokazala i u Evropi gde je stigla do finala EHF kupa.

Oba meča polufinala Kupa Branislava Pokrajca igraju se od 19 časova. Novosađani gostuju u Kragujevcu Radničkom i ne bi trebalo da imaju problema da se nađu u borbi za pehar.

Izabrane vesti

"Veoma sam zadovoljan karakterom mojih igrača koji su pokazali da u svakoj utakmici pristupaju jednako važno. To su još jednom dokazali u poslednjoj utakmici u Šapcu protiv Metaloplastike, u utakmici gde smo igrali bez Pušice, Rađenovića i Tomića, a gde nam ta utakmica rezultatski ništa nije značila, da mogu sebe da motivišu u svakom momentu. Zato su i najbolji. Nastavlja se serija utakmica i u Kragujevcu očekujem isti pristup, želju, glad za trofejima, dobar pristup i samo tako možemo doći do pobede“, istakao je trener Lala Rojević pred duel u srcu Šumadije.

Radnički je završio takmičenje u Superligi Srbije. Nije uspeo da uđe u plej-of (na deobi petog mesta sa Dubočicom), pa bi ova utakmica mogla da bude poslednja u sezoni za tim koji predvodi Žikica Milosavljević.

18.00: (1,80) Fukse Berlin (8,00) Flensburg (2,35)

Kragujevčani nikada nisu igrali u finalu, a ovo im je treće polufunale.

Svi smo pod utiskom nemilih događaja koji su zadesili naše zemlju, ali ćemo i u toj, takvoj atmosferi odigrati ovu utakmicu. Pripremamo se za jedan od najvažnijih duela ove sezone, ali je izuzetno teško usredsrediti se isključivo na meč, ali ovo je sport i moramo da se skoncentrišemo na ono što nas očekuje na terenu. Pitanje je i na koji način će se manifestovati zadovoljstvo pobedom i plasmanom u finale Kupa. Spremni smo da se suprotstavimo velikom rivalu, pokušaćemo da odemo do samog kraja, uprkos činjenici da Vojvodina ima možda i najjači sastav u poslednjih 5-6 godina, ali biće jako teško. Ono što nama delimično ide u prilog je to što oni igraju na tri fronta i možda ćemo moći da ih iznenadimo u toj jednoj utakmici, ako nam pristup bude adekvatan. Ono što nam ne ide na ruku je da ćemo nastupiti bez najboljeg strelca lige Miloša Barudžića, kao i golmana Ognjena Jovanovića, međutim daćemo sve od sebe kako bi odigrali kvalitetan meč i probali da ostvarimo največi uspeh u klupskoj istoriji“, izjavio je šef struke Radničkog Žikica Milosavljević.

Utakmicu iz Kragujevca možete da gledate na youtube.com kanalu RSS-a.

Dinamo i Partizan u isto vreme (19.00) u dvorani Strelište igraće drugi duel u samo pet dana. U sredu u poslednjem meču ligaškog dela šampionata, crno-beli su bili ubedljivi, slavili su na Banjici sa 34:27. Žuto-crni su dobili Partizan na svom terenu krajem prošle godine, pa veruju da mogu da sruše mladi tim Darija Krželja. U poslednjem odmeravanju snaga ova dva kluba povredio se levi bek Partizana Stefan Petrić. Ukoliko ne bude mogao da igra biće to veliki hendikep za crno-bele. Domaćin najveće nade polaže u najboljeg igrača Danila Radovića, strelca 10 golova na Banjici pre pet dana.

Utakmicu iz Pančeva, Dinamo - Partizan, gledajte na youtube.com kanalu RSS-a.

KUP SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Nedelja

19.00: Dinamo Pančevo – Partizan

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina



tagovi

RK PartizanRK Radnički KragujevacRK VojvodinaRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara