Danijel Dujšebajev (©Reuters)
Danijel Dujšebajev (©Reuters)

Ko će u Ligu šampiona: Šest karata, a 10 kandidata

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.06.23. | 14:14

Evroelita i naredne sezone sa 16 klubova, a 10 je već poznato pred žreb u Beču 27. juna

Dok se Liga Evrope proširuje sa 24 na 32 tima i gde bismo mogli da vidimo srpskog prvaka Vojvodinu, Liga šampiona naredne sezone ostaje i dalje sa samo 16 klubova, podeljenih u dve grupe.

Deset karata je već podeljeno, a to su: GOG Gudme (Danska), Barselona (Španija), Pari Sen Žermn (Francuska), Kil i Magdebuerg (Nemačka), Vesprem (Mađarska), Eurofarm Pelister (Makedonija), Kjelce (Poljska), Porto (Portugalija) i Celje (Slovenija).

Izabrane vesti

Evropska rukometna federacija (EHF) je objavila imena 10 klubova koji su aplicirali za specijalnu pozivnicu, a to su: Zagreb (Hrvatska), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Kristijanštad (Švedska), Kolstad (Norveška), Monpelje (Francuska), Olborg (Danska), PIK Seged (Mađarska), Visla Plock (Poljska), Sporting Lisabon (Portugalija) i Kadeten Šafhauzen (Švajcarska). Mesta u evreoliti ima samo za šest.

Svi su timovi respektabilni, a čini se da su najveći favoriti za specijalnu pozivnicu francuski vicešampion Monpelje, norveški prvak Kolstad i najbolji rumunski tim, Dinamo iz Bukurešta.

Konačan sastav Lige šampiona biće poznat u sredu, 21. juna, a šest dana kasnije je žreb za evroelitu u Beču.


tagovi

EHF Liga šampionaEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara