Božidar Maljković prvi čovek OKS
Božidar Maljković prvi čovek OKS

Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 15:25

Zastava Srbije svečano podignuta u olimpijskom selu u Pjongčangu

U Olimpijskom selu u Pjongčangu danas je na svečanoj ceremoniji podignuta zastava Srbije čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.  

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na XXIII Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, Nenad Lalović.

Izabrane vesti

„Svesni činjenice da Srbija nema  tradiciju u zimskim sportovima,  a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno – da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana" izjavio je Maljković tom prilikom.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodošlice našem timu šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelniku Olimpijskog sela Rju Seung-minu, članu Međunarodnog olimpijskog komiteta uručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića „Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred.“

Ceremonija svečanog otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Republike Srbije prisustvovati Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, će biti održana sutra, 9. februara sa početkom u 20,00 časova po lokalnom vremenu, to jest u podne po srednjevropskom.

Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati trku spusta u 11.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno 03.00 sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.

(foto:  MNpress)


tagovi

zimske olimpijske igrePjeongčengZOI2018Božidar MajlkovićOlimpijski komitet Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara