Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kolaković: Važno da smo sačuvali igrače, da se niko nije povredio

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 16:16

Selektor odbojkaša zadovoljan po završetku drugog vikenda Lige nacija

Prvi maksimalan trijumf u Ligi nacija danas su upisali odbojkaši protiv Australije. Držali su konce u svojim rukama i kontrolisali situaciju na terenu. Iako je rival poslednji na tabeli, određena doza opreza je postojala od samog starta... Malo opuštanje desilo se samo u finišu poslednjeg seta, ali Kenguri to nisu kaznili.

Orlovi su turnir završili sa polovičnim skorom 2-2, baš kao što je to bio slučaj na prvom, pa imaju ukupan skor 4-4 na devetoj poziciji.

Izabrane vesti

"Bili smo pod pritiskom, znali smo da moramo da pobedimo. Za razliku od Kanade, ušli smo sa dobrom energijom i motivacijom u meč. Nismo čekali da vidimo kako će protivnik da reaguje, nego smo gledali kako ćemo mi da odigramo", izjavio je selektor Igor Kolaković. "Imali smo veliki hendikep zato što Peković nije mogao da igra. Ali, istrpeli smo Koprivicu. Naročito smo bili dobri na prijemu servisa. Mogli smo da igramo našu igru, posle se nadovezala i odbrana i blok. Možemo da budemo srećni što završavamo ovaj turnir pobedom, sad imamo nedelju dana da se spremamo za Gdnjsk. Važno da smo sačuvali igrače, da se niko nije povredio, pogledajte šta se sa Brazilom događa... A verovatno će i sa ostalim timovima koji forsiraju da igraju sa jednom šestorkom. Tako da možemo da budemo zadovoljni".

Na narednom nadmetanju u Poljskoj odbojkaše čekaju dueli sa Slovenijom, Italijom, Iranom i Kinom.

"Ako govorimo o plasmanu u četvrtfinale svaka sledeća utakmica je kvalifikacioni. Ako budemo pobeđivali na naredne četiri, trebalo bi da se nađemo na fajnal-ejtu. Ali, moramo da mislimo na tim, na Svetsko prvenstvo i da sačuvamo ovu atmosferu, a ona se čuva najbolje pobedama. To je otprilike neki naš cilj", podvukao je selektor Kolaković.

I na današnjem susretu se videlo koliko ekipa zavisi od Atanasijevića. Kada je on na očekivanom nivou, onda je mnogo lakše saigračima da ga prate.

"Danas je bilo moranje da dobijemo da bismo ostali u trci za fajnal-ejt. Ostvarili smo pobede protiv Kanade i Australije, one su bile očekivane. U meču protiv Amerike smo se borili, ali oni su bili mnogo bolji. Protiv Brazila nismo uspeli da odigramo našu najbolju partiju. Ono što raduje jeste da dižemo nivo igre, da se polako svi vraćamo u formu. Na sledećem turniru, koji će biti najvažniji i odlučujući, pokušaćemo da izborimo tri pobede i siguran plasman na fajnal-ejt".

Naš korektor je u Sofiji imao podršku supruge bugarske odbojkašice Elice Vasileve, a i domaćih navijača.

"Trebalo bi da potpišem za Levski ili neku bugarsku ekipu, sjajno se osećam ovde. Mislim da je turnir prošao u najboljem redu, s obzirom na to u kakvim smo okolnostima, bez velikog broja treninga. Lepo je igrati u ovoj hali, predivna je za odbojku. Supruga je uvek zadovoljna, da li odigrao dobro ili loše, nemam tu vrstu pritiska. Ali, lepo je videti je i što smo imali priliku da budemo zajedno, s obzirom na Ligu nacija i putovanja".

Na meču protiv Australije priliku na mestu libera je dobio Lazar Koprivica.

"Mislim da smo bili svesni težine ove utakmice, znali smo da smo favoriti i da nam je pobeda imperativ. Ušli smo veoma fokusirani i koncentrisani, od prvog poena smo kontrolisali utakmicu. Na kraju je došlo do opuštanja, kada su oni od 24:17 stigli do 24:22. To ne sme da nam se ponavlja. Ali, generalno gledano mislim da je bila dobra utakmica, pravi način da se završi turnir i dobra najava za ono što nas čeka u Poljskoj - četiri utakmice koje će odlučivati o fajnal-ejtu".

Selektor je rekao da je ekipa "istrpela Koprivicu", a on je na to prokomentarisao uz osmeh:

"Strpljivo čekam šansu i dajem sve od sebe. Uživam u ovoj ulozi, veoma sam srećan i zadovoljan. Nadam se da će tako i ostati".



tagovi

Igor KolakovićAleksandar AtanasijevićLazar Koprivica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara