Povreda Filipa Grubauera (©Reuters)
Povreda Filipa Grubauera (©Reuters)

Kolorado bez golmana Grubauera udara na zahuktale Starse

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 15:42

Tim iz Denvera oslabljen u drugom meču plej-ofa polufinalne serije Zapadne konferencije. Filadelfija i Njujork Ajlandersi otvaraju seriju u Torontu

Uzbudljivo je "preko bare". U iščekivanju početka sezone u američkom fudbalu, najpopularnijem sportu u SAD, u toku je plej-of u NBA i NHL-u. Najjača hokejaška liga na svetu stigla do polufinala konferencija. Završnica borbe za Stenli kup igra se u dva kanadska grada, Torontu i Edmonotonu, bez prisustva gledalaca, a među osam najboljih timova samo Vankuver brani čast zemlje Javorovog lista.

Kolorado i Dalas su već odigrali prvi meč u Edmontonu u polufinalu Zapadne konferencije. Ekipa iz Teksasa je slavila sa 5:3 i napravila prvi od četiri koraka ka finalu. Ekipa iz Denvera igraće drugi meč bez prvog golmana, Nemca Filipa Grubauera. On se povredio u nedelju na prvom meču i neće moći da pomogne saigračima na ledu protiv zahuktalih Starsa (utorak, 03.45), koji su u četvtfinalu eliminisali Kalgari Milana Lučića posle trijumfa sa 4:2 u seriji, iako su gubili sa 2:1.

Izabrane vesti

Grubauer se povredio krajem druge četvrtine u sudaru sa Rusom Denisom Gurjanovim. U tom trenutku, Avelanši su gubili sa 3:1. Bek Erik Džonson propustio je zbog povrede poslednjih 20 minuta prvog duela. I on najverovatnije neće moći noćas na led. Pod znakom pitanja je i napadač, Kanađanin Met Kalvert. Trener Kolorada Džared Bednar rekao je da nemački čuvar mreže sigurno biti van tima, a da male šanse da zaigra ima i Džonson.

Grubauera će na golu Kolorada da zameni Čeh Pavel Francouz. On je primio dva gola u poslednjoj trećini od Dalasa. Njemu je ovo bila tek treća utakmica u najjačoj hokejakoj ligi na svetu ove sezone. 

Za Dalas neće igrati Čeh Martin Hanzal. Ben Bišop i Stefon Džons su roviti. Nisu bili na ledu u prvom meču, a pod znakom pitanja su za drugo odmeravanje snaga ova dva tima u doigravanju. Ove sezone Dalas je čak sedam puta dobio Kolorado, od toga tri puta posle produžetka. Avelanši imaju samo jedan trijumf u ovom šampionatu protiv ekipe iz Teksasa.

Filadelfija i Njujork Ajlanders u utorak (01.00) u Torontu otvaraju polufinalnu seriju Istočne konferencije. Flajersi su posle šest utakmica eliminisali Montreal Kanadijense, dok je ekipa iz Velike jabuke neočekivano lako izbacila Vašington sa 4:1 u seriji. To je koštalao otkaza trenera Kepitalsa Toda Rajrdena. Filadefija je pobedila prvu seriju plej-ofa još od 2012. godine i ima ulogu blagog favorita protiv Ajlandersa.

NHL – PLEJ-OF, POLUFINALE KONFERENCIJA

ISTOK (TORONTO)

Ponedeljak

Tampa Bej – Boston 2:3 /u seriji 0:1/

Utorak

01.00 (2,30) Filadelfija (3,80) Njujork Ajlanders (2,60) /u seriji 0:0/

ZAPAD (EDMONTON)

Ponedeljak

Las Vegas – Vankuver 5:0 /u seriji 1:0/

Utorak

03.45: (2,00) Kolorado (3,85) Dalas (3,10) /u seriji 0:1/

*Igra se na četiri dobijene utakmice

*** kvote su podložne promenama


tagovi

hokej na leduhokejNHL plej-ofNHLDalas StarsKolorado AvelanšFiladelfija FlajersNjujork Ajlanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara