Kolorado se probudio, ali Boston udara jako

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 16:26

Avalanš je u prošlom kolu prekinuo negativnu seriju od pet vezanih poraza, dok su Bruinsi razmontirali Toronto i Las Vegas na prethodna dva meča i pokazali da se neće lako predati

Stvari se vraćaju u normalu za Kolorado. Avalanš je u prošlom kolu prekinuo negativnu seriju od pet vezanih poraza i to je bila njegova prva pobeda u poslednje dve sedmice. Posle dva gostovanja sada se vraća u svoju dvoranu gde ga očekuje težak posao protiv raspoloženog Bostona. Biće ovo prvi okršaj ovih rivala u godini, a poslednji dvoboj imali su u oktobru prošle godine u kojem je Avalanš slavio kod kuće.

Ipak, ukoliko posmatramo ovosezonska izdanja Kolorada teško je očekivati da će uspeti da ponovi partiju i rezultat iz protekle sezone kada je sa 6:3 zbrisao Boston. Ove sezone Bruinsi igraju prilično dobro odlično, dok Kolorado ima problema u poslednje vreme. Uprkos gotovo perfektnom otvaranju sezone u nastavku je prilično pao u formi. Kao da se ne radi o istoj ekipi. Istina, nije zanemarljivo istaći da je ekipa od pet uzastopnh poraza čak četiri zabeležila u gostima, a ono što je zanimljivo je to što u ovim porazima Kolorado nije loše igrao. U naredna dva kola Avalanš očekuje težak raspored, jer posle Bruinsa dočekuje Vašington Kapitalse koji su prvaci lige.

Izabrane vesti

Što se tiče Bostona, on je u uvodnih pet susreta ostvario četiri trijumfa i tako jasno stavio do znaja ostatku lige da se nada uspešnoj sezoni. Ipak, posle dobrih partija na početku u nastavku šampionata doživeo je tri vezana poraza na strani. Od tada igra promenljivo, pošto nije više toliko dominantan i efikasan kao na početku sezone. Poslednje četiri utakmice igrao je na svom terenu i odmah su i rezultati bili bolji. Ostvario je tri pobede, od toga dve u protekla dva kola, dok je poražen samo od Vankuvera. Pre dva kola Bruinsi su pružili možda i najbolju partiju u dosadašnjem toku prvenstva i to protiv drugoplasirane ekipe Istočne konferencije koja je do pre nekoliko mečeva bila na liderskoj poziciji. Pregazili su Toronto sa ubedljivih 5:1, a junak susreta bio je Pastrnak koji je postigao tri gola. Odlične rezultata nastavili su i u prošlom kolu savladavši Vegas sa 4:1.

NHL

Četvrtak
02.00: (2,35) Čikago (3,80) Sent Luis (2,50)
02.00: (2,00) Vinipeg (3,85) Vašington (3,10)
04.00: (2,40) Kolorado (3,90) Boston (2,40)
04.30: (1,90) Las Vegas (3,90) Anahajm (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Istok

Zapad

Foto: Reuters


tagovi

hokej na leduNHLsportsko klađenjeBoston BruinsKolorado Avelanš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara