(FIVB)
(FIVB)

Konačno ta pobeda! Japan nije mogao ništa tandemu Lazović - Uzelac, sjajna i Stevanovićeva

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 04:01

Gvideti upisao prvenac na klupi odbojkašica Srbije - 3:2

Sad se lakše diše... Odbojkašice Srbije su konačno probile led u ovogodišnjoj Ligi nacija i stavile tačku na negativnu seriju. Posle četiri poraza savladale su selekciju Japana i na najbolji mogući način započele drugi turnir u Braziliji - 3:2 (16:25, 25:20, 16:25, 25:20, 15:10).

Do trijumfa su došle posle iscrpljujuće borbe na krilima mladih primača servisa Aleksandre Uzelac i Katarine Lazović. Njih dve je sjajno ispratila i Jovana Stevanović, koja se vratila posle propuštenog prvog turnira.

Izabrane vesti

Možda neke od igračica ovaj trijumf neće ni pamtiti, ali on će sigurno ostati zauvek zabeležen u misliima Đovanija Gvidetija, jer je to njegov prvenac na klupi Srbije. Naše devojke sada imaju skor 1-4, a naredni meč igraju u noći između četvrtka na petak od 2.00 protiv domaćina Brazila.

Gvideti je na ovom susretu promenio standardnu postavu u odnosu na prvi turnir - umesto Bianka Buše na prijemu je bila Katarina Lazović, dok je na poziciji libera umesto Teodore Pušić priliku dobila Aleksandra Jegdić. Bojana Drča nije doputovala u Braziliju, kao i Mina Popović, pa su njih dve zamenile na terenu Slađana Mirković i Jovana Stevanović.

Ponovo je ogroman posao odradila mlada Aleksandra Uzelac, koja je ušla sa klupe i pokazala da se ne priča slučajno o njenom talentu toliko dugo. Bez ikakvog straha odigrala je i ovaj meč, nosila se sjajno sa veoma dobrim protivnikom i dokazivala selektoru da na nju može već ovog leta najozbiljnije da računa.

Srbija je ponovo imala momente kada je igrala odlično, bilo je trenutaka kada ništa nije išlo, ali na kraju se pamti pobeda. Lakše će sada sve biti svetskim šampionkama, jer će nestati nesigurnost koja im se zbog vezanih poraza uvukla u kosti.

Posebno dominatne Gvidetijeve devojke bile su u bloku. Zabeležile su 14 poena na mreži naspram samo šest protivnica. Maja Aleksić je postavila četiri uspešna bloka, Ana Bjelica i Katarina Lazović su po tri puta zaustavile napade Japanki, a Jovana Stevanović i Aleksandra Uzelac po dva.

Pokazalo se da je ovog puta dobitna bila kombinacija mladih primača servisa. Aleksandra Uzelac je bila najbolji igrač naše reprezentacije sa 23 poena, a Katarina Lazović je ispratila sa 16. Po 13 poena su upisale Jovana Stevanović i Ana Bjelica. Maja Aleksić je završila meč sa osam, a Sara Lozo sa dva. Slađana Mirković je pored dobre organizacije igre, uspela i da zabeleži jedna poen.

U ekipi Japana najbolja je bila Sarina Nišida sa 21 poenom. Taj tim posle ovog poraza ima učinak 3-2.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - DRUGI VIKEND

Utorak

Dominikanska Republika - Poljska 1:3

Kina - Kanada 3:0

Hrvatska - SAD 1:3

Sreda

Japan - Srbija 2:3

11.00: Italija - Bugarska

14.30: Holandija - Turska

22.30: Nemačka - Tajland



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara