Izabel Hak (©CEV)
Izabel Hak (©CEV)

Koneljano dogovorio nastavak saradnje sa Izabel Hak, poznat ceo tim za narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 09:47

Šveđanka u Seriji A1 beležila 5,7 poena po setu

Odlično se uklopila Izabel Hak u ekipi Koneljana. S obzirom na to da je iza nje odlična sezona, nije bilo razloga da ne produži saradnju.

Italijanski klub je objavio da će Šveđanka biti na istom mestu i naredne takmičarske godine.

Izabrane vesti

Posle iskustva u Francuskoj, dve godine u Skandićiju i tri sezone u Vakifbanku, Hakova se prošle godine vratila u italijanski šampionat. U potpunosti je opravdala očekivanja, jer je odigrala veliku ulogu u osvajanju četiri trofeja.

Bila je MVP u Svetskom klupskom prvenstvu i u Kupu Italije. U Seriji A1 zabeležila je 645 poena, tačnije 5,7 po setu. Imala je 23 asa, 53 bloka i procenat napada od 48,3 odsto.

Trenutno je zauzeta zbog reprezentativnih obaveza, a od oktobra će krenuti sa klubom i trenerom Santarelijem u napad na nove trofeje.

"Prošlog leta sam bila veoma srećna što sam se vratila u Italiju. Čula sam mnogo dobrih stvari o Koneljanu, tako da sam bila baš uzbuđena. Moram da kažem da su se moja očekivanja u potpunosti ostvarila. Bila je to zaista sjajna sezona za mene na terenu i van njega. Divno sam se slagala sa devojama u timu, ali i sa ljudima iz kluba. Nikada neću zaboraviti klupsko Svetsko prvenstvo, to će uvek biti jedna od najlepših uspomena u mojoj karijeri", rekla je Izabel Hak za zvanični sajt kluba.

Kod igračica Koneljana ostala je samo žal zbog eliminacije iz Lige šampiona.

"Veoma sam zadovoljna našom sezonom, imali smo mnogo pobeda, očigledno je samo da smo želeli bolje u Ligi šampiona. Ali nadam se da ćemo sledeće sezone da i to ostvarimo. Imamo veoma jak tim i sigurna sam da u drugoj zajedničkoj sezoni možemo bolje. Imoko je klub sa velikim ambicijama, ne želimo da se zaustavimo, već da pokušamo da osvojimo što više titula. Navijači su nam pružili veliku podršku, pa jedva čekam da zaigram ponovo pred njima. Vidimo se uskoro", poručila je Hak.

Potpisivanjem novog ugovora sa Šveđankom kompletiran je ceo roster za narednu sezonu. Na poziciji dizača tu će biti Joana Vološ i Medison Beg, primači servisa: Kelsi Robinson, Ketrin Plamer, Kalija Lanije i Alesija Đenari, srednji blokeri: Sara Far, Federika Skvarčini, Marina Lubijan i Robin De Krojf, korektori: Izabel Hak i Viktorija Pijani, libera: Monika De Đenaro i Ana Bardaro.


tagovi

Izabel HakOdbojkaški transferiImoko Koneljanodanijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara