Odbojkašice Koneljana (©CEV)
Odbojkašice Koneljana (©CEV)

Koneljanu prva karta za četvrtfinale, po drugu ide Ezačibaši

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 10:10

Santarelijeva četa kolo pre kraja grupne faze Lige šampiona obezbedila prvu poziciju

Aktuelni svetski šampion i osvajač tri trofeja u ovoj sezoni sasvim zasluženo je prvi overio kartu za četvrtfinale Lige šampiona. Reč je o Koneljanu koji sa klupe vodi bivši selektor Srbije Danijele Santareli.

Italijanke su uzele Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo i domaći Kup, a ove nedelje su trijumfom protiv Vašaša obezbedile prvu poziciju u grupi A, koja direktno vodi među osam najboljih evropskih ekipa. Rešov će sigurno u nokaut fazu sa druge pozicije, šta god uradio u poslednjem šestom kolu. Miluz i Vašaš će se boriti u međusobnom okršaju za treće mesto i prolaz u četvrtfinale CEV kupa.

Izabrane vesti

Iz grupe B dalje idu Vero Volej Milano i Volero Le Kane - pitanje je samo ko će direktno u četvrtfinale Lige šampiona, a ko će morati u razigravanje. Odgovor će biti poznat posle njihovog obračuna u šestom kolu. Alba Blaž i Prometej će se boriti u Rumuniji za treće mesto i CEV kup.

Vakifbank i Novara će u međusobnom duelu odlučiti ko će u četvrtfinale iz grupe C, ko u plej-of. Potsdam će biti treći, a naš srpski šampion Crvena zvezda sigurno završava takmičenje, čak i u slučaju pobede u poslednjem kolu protiv nemačke ekipe. Ako crveno-bele iznenade Potsdam i to rezultatom 3:0 ili 3:1, imaće identičan broj bodova - četiri. Međutim, prvi kriterijum koji se gleda je broj trijumfa - tako da bi Nemice zbog dve pobede ostale treće, a Zvezda sa jednom četvrta.

Najzanimljivije stanje je u grupi D. Štutgart i Lođ imaju po deset bodova, a Fenerbahče večeras ima priliku da ih stigne. Izabranice Zorana Terzića su veliki favorit protiv La Lagune, pa ukoliko danas slave, čeka ih zanimljivo šesto kolo. Kako sada stvari stoje iz te grupe će najbolja trećeplasirana četa u razigravanje.

U grupi E Ezačibaši večeras ima šansu da postane drugi klub koji je ušao u četvrtfinale Lige šampiona. Ukoliko tim za koji igraju Maja Ognjenović i Tijana Bošković trijumfuje protiv ekipe u kojoj je drugi srpski tandem Ana Bjelica - Jovana Mirosavljević, obezbediće prvu poziciju pred poslednje kolo. Hemik će sigurno sa drugog mesta u plej-of, a Marica Plovdiv će ostati poslednja i završiti takmičenje po završetku narednog meča.

Podsetimo, prema pravilima CEV svi koji zauzmu prvo mesto idu direktno u četvrtfinale elitnog takmičenja. Pet drugoplasiranih klubova i jedan najbolji trećeplasirani će razigravati za još tri mesta, dok preostali trećeplasirani idu u četvrtfinale CEV kupa. Od evropske priče opraštaju se samo oni koji budu na začelju.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

5. kolo

GRUPA A

Vašaš - Koneljano 1:3

Miluz - Rešov 0:3

GRUPA B

Prometej - Vero Volej Milano 1:3

Alba Blaž - Volero Le Kane 1:3

GRUPA C

Crvena zvezda - Vakifbank 0:3

Potsdam - Novara 1:3

GRUPA D

Štutgart - Lođ 3:2

Četvrtak

19.00: (10,9) La Laguna - Fenerbahče (1,01)

GRUPA E

Marica Plovdiv - Hemik Police 0:3

Četvrtak

17.00: (9,00) Targovište - Ezačibaši (1,03)



tagovi

CEV Liga šampionaImoko KoneljanoEzačibašiOK Hemik PoliceŽOK FenerbahčeZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara