De Đenaro na prijemu (©CEV)
De Đenaro na prijemu (©CEV)

Koneljanu prvi veliki obračun sa Novarom: Hak ponovo otklonila sve dileme

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 15:00

Igračica iz Švedske bila najbolja sa 24 poena

Zbog obaveza u Ligi šampiona i na Svetskom klupskom prvenstvu, malo je istumban raspored prvenstva Italije za odbojkašice. U subotu i nedelju će biti odigrani mečevi 6. kola, a sinoć je bio na programu jedan susret 9. runde.

Sastale su se ekipe iz samog vrha tabele - Koneljano i Novara. Pobedu je odneo sastav koji vodi selektor Srbije Danijele Santareli i to maksimalnim rezultatom - 27:25, 25:11, 25:23.

Izabrane vesti

Iako deluje da su do trijumfa došli lako - nije bilo baš tako. Novara je otvorila utakmicu serijom 9:1, morao je Santareli brzo da potroši dva tajm-auta, kako bi naterao ekipu da se trgne. Polako su stizale protivnika njegove izabranice i činile meč sve zanimljivijim. U završnici se igralo poen za poen, a kao pobednik je izašao Koneljano. Hak je imala 11 poena, a Karakurt na drugoj strani čak 12 u prvom periodu. Bio je to sjajan okršaj dva korektora.

U drugom setu nije delovalo kao da se igra derbi kola. Vološ je odlično razigrala saigračice, bile su opasne sa svih strana, a Novara nije imala odgovor na to. Dobile su De Đenaro i drugarice drugi set 25:11 i duplirale vođstvo u setovima. U trećem činu je sve išlo kao podmazano za šampiona Italije, domaće su prišle u završnici, ali je onda sve dileme otklonila bivša igračica Vakifa.

Šveđanka Izabel Hak je nastavila sa sjajnim partijama u dresu novog kluba. Postigla je 24 poena (20 iz napada, tri bloka, jedan as) i bila je najzaslužnija za šestu pobedu u domaćem prvenstvu. U poraženom rosteru najefikasnija bila je Ebrar Karakurt sa 15 poena, ali od toga samo tri u drugom i trećem setu.

Santarelijev tim je ostao na prvoj poziciji, ima učinak 6-0 i 17 osvojenih bodova. Novara je doživela prvi poraz, pa je na skoru 5-1 i ima 14 bodova. Vero Volej Milano je sada jedini klub uz Koneljano koji nije doživeo poraz. Ima pet pobeda i 13 bodova.

Novara i Koneljano će vrlo brzo ponovo imati međusobni okršaj. Boriće se u Supekupu 26. novembra od 18 časova.

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠICE

9. kolo (unapred odigrana utakmica)

Novara - Koneljano 0:3






tagovi

ŽOK NovaraImoko Koneljanodanijele santareliIzabel Hak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara