Iz arhive: Stojanče Stoilov (©AFP)
Iz arhive: Stojanče Stoilov (©AFP)

Korenite promene u Vardaru: Legende Ristovski i Stoilov patike zamenili odelima, šest novih potpisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 12:50

Klub dobio i novog predsednika Borda, dok se Mihajlo Mihajlovski povukao

Najtrofejniji makedonski rukometni klub Vardar prolazi kroz ozbiljnu fazu reorganizacije i korenite promene dovele su do toga da se mnogo toga promeni praktično preko noći!

Dosadašnji predsednik, alfa i omega kluba Mihajlo Mihajlovski povukao se sa te funkcije i na istoj ga je zamenio Emil Ugrinovski, inače čovek rukometa.

Izabrane vesti

Najveće promene nesumnjivo su u igračkom kadru. Žive legende kluba i makedonskog rukometa Borko Ristovski i Stojče Stoilov rešili su da odu u igračke penzije i dobiju potpuno nove uloge. Ristovski je postao novi generalni direktor, do će Stoilov biti asistent trenera Vlada Nedanovskog i glavni koordinator mlađih kategorija Vardara.

Sa odlaskom dvojice igrača koji su obeležili jednu epohu, Vardar je obelodanio šest potpisa. Svi na tri godine, s tim da je treća opciona za klub. Stigao je levokrilni igrač Marko Srdanović iz Metaloplastike, mada je ovaj transfer bio dogovoren još u aprilu, plus trojica levih bekova - talentovani igrač Partizana Stefan Petrić, te Portugalac Nilton Melo iz Viktorije i Kubanac Anser Rodrigez iz Brage. Tu je i pojačanje iz Visle, srednji bek Jasuhira Kosuke, kao i Matija Nikolić iz Loke, na istom mestu.

Oni će se pridružiti makedonskim reprezentativnim golmanima, Martinu Tomovskom i Vasilu Gogovu. Neće biti promena na desnom krilu, gde ostaju Darko Đukić, Goce Georgijevski i Alen Kosevski. Pošto se Stoilov povukao, klubu ostaju Mihail Alarov, Stefan Atanaskovski i Milan Lazarevski na pivotu.

Iz kluba su pored Ristovskog i Stoilova otišli Filip Taleski, Kuni Morales, Dejan Manaskov, Jan Čuvara, Leonardo Dutra Fereira i Andrej Dobrković.

Vardar se na korenite promene odlučio zbog nestabilne finansijske situacije, pa će jedan od glavnih ciljeva biti da se uspostavi stabilnija situacija u kasi, plus da se ponovo napadne titula prvaka države.

Pripreme za novu sezonu kreću danas.


tagovi

RK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara