Selektor Slobodan Kovač sa odbojkašima (CEV)
Selektor Slobodan Kovač sa odbojkašima (CEV)

Kovač: Razočaran sam rezultatom; Majstorović: I ovo je neka vrsta uspeha

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 20:40

Selektor i libero reprezentacije proanalizirali poraz u duelu za bronzu na Evropskom prvenstvu

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se popnu na pobedničko postolje u Poljskoj. Završili su Evropsko prvenstvo na četvrtoj poziciji posle ubedljivog poraza od domaće selekcije u borbi za bronzu. Samo 18 sati pre početka ovog duela, izgubili su u polufinalu od Italije, pa očigledno nisu imali dovoljno vremena da se oporave i prikažu sve što znaju.

Izabrane vesti

Da nam je pao teško poraz od Italije u polufinalu – jeste, ali sa druge strane i Poljaci su izgubili nešto što su bili sigurni da će dobiti. Rezultat nije dobar, razočaran sam rezultatom, igrači su se zalagali koliko su mogli u ovom trenutku i to je to“, rekao je selektor Srbije Slobodan Kovač.

Libero Neven Majstorović je detaljnije proanalizirao duel sa Poljacima u Katovicama.

Zaslužena pobeda Poljske večeras, imali su više vremena da se oporave. I njih je kao i nas uzdrmao poraz u polufinalu, nas izgleda nešto više nego njih. Pokušali smo, dali smo sve od sebe danas, da pobedimo i da obradujemo navijače u Srbiji. Međutim, nismo uspeli, nažalost. Imali smo svoje šanse u prvom i trećem setu, nedostajalo nam je koncentracije i ta neka energija, koju smo imali na prethodnom Evropskom prvenstvu. Sreća nas u nekim trenucima nije pogledala i Poljaci su zasluženo treći“, rekao je Majstorović.

Pre početka prvenstva bar sedam, osam selekcija se pominjalo kada se pričalo o pretedentima za najviše pozicije.

U ovom trenutku za nas, nije radost četvrto mesto, ali opet biti četvrti u Evropi u današnjoj konkurenciji kada je deset reprezentacija među kandidatima za medalju. Koliko god mi mislili da je ovo loš rezultat, ipak je neka vrsta uspeha“.

Neće ovo četvrto mesto demotivisati Orlove za neke naredne reprezentativne akcije...

Iako smo po nekim statistikama najstarija ekipa na turniru, većina naših odbojkaša je u najboljim igračkim godinama. Pokazali smo i šestim mestom u Ligi nacija da pripadamo samom svetskom vrhu. Nekada je na tim turnirma imaš dovoljno sreće da dođeš do neke medalje, nekad ne. U suštini renome koje naša federacija ima u svetu, opravdan je ovim četvrtim mestom. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti u tom ritmu, sa možda još nekom medaljom“, zaključio je Neven Majstorović.



tagovi

Neven MajstorovićSlobodan Kovačevropsko prvenstvo za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara