(©Reuters)
(©Reuters)

Kraft pokvario Granerudovu savršenu sezonu, Norvežanin bez titule u letovima, pobeda Zajca za kraj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 14:26

Slovenci se, ipak, radovali poslednjeg dana na Planici...

Halvor Egner Granerud obeležio je sezonu skijaških skokova. Dominantno je stigao do velikog kristalnog globusa u Svetskom kupu (drugi put u karijeri), podigao je i “Zlatnog orla” na turneji “Četiri skakaonice” i bio najbolji na turneji po Norveškoj. Mogao je da ima savršenu sezonu, pikirao je titulu i u letovima, planove mu je pokvario – Štefan Kraft.

Austrijanac je na letaonicama odneo pobedu, podbacio je Halvor Egner Granerud i nije kompletirao sve trofeje u sezoni. Štefan Kraft je imao 30 bodova više od norveškog ski-skakača (sakupio ih 480), a na letaonici na Planici je pogurao Austriju do zlata ispred Slovenije i Norveške.

Izabrane vesti

Završio je najbolji skakač današnjice sezonu sa kiselim osmehom na licu, iako je u Svetskom kupu bio ubedljivo prvi sa 2.128 bodova (Štefan Kraft imao 300 i kusur manje). Poslednejg dana takmičenja na Planici je pred 13.500 navijača razočarao, zauzeo je tek 13. mesto i propustio šansu da i u letovima pokupi glavnu premiju.

Slovenci nisu gledali kako Halvor Egner Granerud ispisuje istoriju, i nisu bili razočarani, jer su se na podijumu našli i Timi Zajc i Anže Lanišek. Najbolji slovenački skakači su završnog dana u sezoni leteli do “duple pobede” za Sloveniju. Zajc je skokovima od 232,5 i 234 metara zauzeo prvo mesto, a Lanišeka je nadmašio za 0,1 poen.



tagovi

ski skokoviSvetski kup u ski skokovimaHalvor Egner GranerudŠtefan KraftTimi ZajcAnže Lanišek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara