Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Kragujevačka turneja Partizanu neće ostati u lepom sećanju: Ćuk na iskustvo, Lukić nosio napad Radničkog

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.10.22. | 21:57

Crno-beli posle regionalne lige izgubili i u Superligi Srbije od Stevanovićevog tima - 14:12

Onoga trena kada su najiskusniji igrači Partizana iz protekle sezone krenuli da dižu sidro jedan za drugim, a sve se nastavilo i odlascima jednog deta mlađih prvotimaca, bilo je jasno da crno-bele čeka teška sezona i da će Miloš Korolija morati da cedi suvu drenovinu za pobede. Za sada ih nema i kragujevačka turneja Partizanu neće ostati u lepom sećanju. 

Pet dana, tri utakmice i nijedna pobeda u Kragujevcu - to je bilans Partizana. Podmlađeni sastav crno-belih sa tek nekoliko dokazanih igrača je u Jadranskoj ligi pretrpeo poraze od Crvene zvezde i Radničkog, a kragujevački klub je u potpunosti iskoristio faktor igranja u dobro poznatom okruženju na startu sezone i posle regionalnog takmičenja nanizao trijumf i u Superligi Srbije - 14:12 (3:4, 4:4, 4:0, 3:4). 

Izabrane vesti

Partizan je u regionalnoj ligi potpisao kapitulaciju već u prvom kvartalu, za uraganski nalet srpskog vicešampiona nije bio spreman. Za povratak nije imao snage, ni iskustva. A, na iskustvo su Kragujevčani “odradili” crno-bele u šampionatu Srbije. Daleko bolje odigrao je tim Miloša Korolije dva dana nakon prvog obračuna, imao je i vođstvo na poluvremenu, no u jakom ritmu nije izdržao. I za tešku artiljeriju Miloša Ćuka nije pronašao sredstvo odbrane. 

Ubio je u pojam Miloš Ćuk crno-bele, spakovao je tri gola i bio režiser preokreta. Najiskusniji igrač kragujevačkog Radničkog pogođao je u prelomnim trenucima i savršeno se u napadu nadopunjavao sa Nikolom Lukićem. Dotegli su izabranici Uroša Stevanovića odbranu koja je škripala do odlaska na odmor, zatvorili su prilaze golu i osujetili pokušaje Partizana da razvije kontranapade. Gol nisu primili više od deset minuta, a prekid praznog hoda velikana sa “Banjice” stigao je iz - peterca. 

Imao je Radnički “plus četiri” u jednom momentu i opustio se poput Crvene zvezde u derbiju. Ležerniji pristup Korolijin tim nije kaznio, ali jeste iskoristio da svuče razliku. Olakšan je bio posao crno-belima, jer u bazenu nije bilo Josipa Vrlića. Hrid s Kvarnera dobila je produženi odmor posle napornog vikenda, pa je Radnički bio manje ubojit na liniji dva metra. Kragujevčani su tu izgubili na situacijama sa igračem više, a Partizan je od hrvatskog centra Lovra Paparića dobio konkretniji doprinos. 

Lovro Paparić je, kao i Petar Smiljević i Petar Jakšić, postigao dva gola, dok je u taboru crno-belih najefikasniji bio Stefan Gak sa tri gola. Kod Radničkog su Miloš Ćuk i Nikola Lukić bili najraspoloženiji - tri puta su varali Jevgenija Kostrova.

RADNIČKI – PARTIZAN 14:12

(3:4, 4:4, 4:0, 3:4)

Kragujevac

Bazen: SPD Radnički

Sudije: Raković i Beljin

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 3, Vico 1, Ukropina, Panić, Pljevančić 1, Radulović 1, Lukić 3, Antić, Todorovski, Gavrilović 1. Trener: Uroš Stevanović.

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić 2, Miloš 1, Radulović, Gak 3, Gladović, Trtović, Dimitrijević 1, Jauković, Smiljević 2, Krstić, Paparić 2, Milošević, Mušikić 1. Trener: Miloš Korolija.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO:

Sreda (odigrano 5. oktobra)

Crvena zvezda - Šabac 11:5

Utorak

Valis - Novi Beograd Vukovi 9:9

Radnički - Partizan 14:12

Sreda

20.00: Nais - Vojvodina

21.15: Novi Beograd - Proleter


tagovi

VK RadničkiVK PartizanSuperliga Srbije u vaterpoluUroš StevanovićMiloš Korolija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara