Vaterpolisti Radničkog (©KVK Radnički)
Vaterpolisti Radničkog (©KVK Radnički)

Kragujevački Radnički u odbranu titule na Jadranu kreće iz Splita

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 16:28

Organizacija prvog turnira, pored Mornara, dodeljena i Novom Beogradu

Nova sezona Regionalne vaterpolo lige startovaće krajem novembra, igraće se u specifičnom formatu – tri turnira – a Upravni odbor takmičenja odredio je domaćine. U Premijer ligi nadmetaće se 13 timova, koji su podeljeni u dve grupe, a na prvom od tri turnira gradovi domaćini biće Beograd i Split.

Organizacija je dodeljena Novom Beogradu i splitskom Mornaru. Drim-tim Vladimira Vujasinovića, koji je Superligu Srbije otvorio trijumfom 32:1, biće domaćin Grupe A. Utakmice će se igrati na bazenu „11. april“, a u grupi sa Novim Beogradom smešteni su dubrovački Jug, zagrebačka Mladost, Jadran iz Herceg Novog, Šabac, Partizan i Budva.

Izabrane vesti

Splitski Mornar će timove iz Grupe B ugostiti na bazenu „Poljud“, a rivali u prvom krugu takmičenja biće mu gradski rival Jadran, branilac titule Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda, kotorski Primorac i Solaris Šibenik.

Tokom prvog turnira će svi timovi unutar jedne grupe igrati po sistemu svako sa svakim. Dakle, u Grupi A će svaka ekipa odigrati po šest, a u Grupi B po pet utakmica. U drugoj fazi regionalne Premijer lige timovi će se izmešati.

Tri najbolje plasirane ekipe iz Grupe A ukrstiće koplja sa klubovima koji u Grupi B posle prvog turnira budu plasirani od 4. do 6. mesta. Dok će klubovi od 1. do 3. mesta iz Grupe B igrati protiv timova od 4. do 7. mesta u Grupi A.

U trećem krugu takmičenja suočiće se ekipe koje nisu igrale međusobno tokom prva dva turnira. Kada je reč o završnom turniru – do promena nije došlo. Četiri najbolje ekipe plasiraće se na Fajnal-for regionalne lige.

Kada je reč o A1 regionalnoj ligi, drugom rangu Jadranske lige, organizacija prvih turnira dodeljena je gradovima Novom Sadu i Rijeci.

Riječko Primorje domaćin je Grupi A, u koju su još smešteni i Kataro, Nais, Medveščak, KPK Korčula i Valjevo. Dok će Vojvodina u Grupi B igrati protiv splitskog POŠK-a, Zadra, Triglava iz Kranja, zrenjaninskog Proletera i Zemuna.



tagovi

Regionalna ligaRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluVK Novi BeogradVK RadničkiVK Crvena zvezdaVK PartizanVK ŠabacVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara