Marko Radulović (©MN Press)
Marko Radulović (©MN Press)

Kragujevčanima za kraj godine još jedan žestok udarac

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 21:19

Barseloneta na +9

Cilj vaterpolista Radničkog iz Kragujevca je da se domognu F8 Lige šampiona, međutim, da bi uspeli u tome moraće Uroš Stevanović i njegovi igrači što pre da se konsoliduju. Srećom po njih, sledi pauza.

Posle 12:21 u duelu sa Pro Rekom, kragujevački tim pretrpeo je novi ubedljiv poraz. Barseloneta je kao domaćin slavila 18:9 (4:0, 4:1, 5:3, 5:5) i nanela Radničkom drugi poraz u prva četiri kola.

Izabrane vesti

S optimiznom su Stevanović i njegovi izabranici otputovali u Španiji, izjavljivali da im se ne sme ponoviti slaba odbrana kao u prethodnom meču, ali nisu uspeli to i da sprovedu u delo. Već u prvoj četvrtini domaćin je stekao veliku prednost, a na poluvreme otišao sa čak 8:1. I protiv slabijih rivala nego što je Barseloneta bilo bi teško izvući se iz takve situacije...

Novi ubedljiv poraz jeste neprijatan, ali sam po sebi nije toliko bolan. Barseloneta je uz Olimpijakos jedini neporažen tim u Grupi A posle četiri kola i već može da razmišlja o drugoj fazi takmičenja. Uz pomenuta dva kluba tamo će verovatno i Pro Reko, dok se Radnički bori za poslednju vizu sa Vuljagmenijem, Jadranom, Hanoverom i Dinamo Tbilisijem.

Dobra stvar po Kragujevčane je što u petom kolu, 10. januara, dočekuju poslednjeplasirani Dinamo, koji ima četiri poraza, kao i Hanover.

Najbolji strelac Radničkog večeras je bio Marko Radulović sa tri pogotka, dok su po jedan dali Nemanja Stanojević, Miloš Ćuk, Nemanja Vico, Aleksa Ukropina, Bogdan Gavrilović i Luka Pljevančić.

Barselonetu je predvodio kapiten Felipe Perone sa šest golova.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA A

Utorak:

Hanover - Olimpijakos 7:16

Jadran Split - Dinamo Tbilisi 21:7

Barseloneta - Radnički Kragujevac 18:9

Pro Reko - Vuljagmeni 14:7



tagovi

vaterpoloLiga šampiona u vaterpoluVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara