Detalj sa utakmice Jastrežebski - Fridrihshafen (©CEV)
Detalj sa utakmice Jastrežebski - Fridrihshafen (©CEV)

Kraj evropskih snova za Fridrihshafen, Jastrežebski prvi polufinalista LŠ

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 19:16

Poljski tim bez većih problema izborio maksimalan trijumf i u revanš meču četvrtfinala

Ekipa koja je u ovom trenutku najbliža superfinalu u Torinu je Jastrežebski! Poljski tim je prvi uspeo da obezbedi ulazak u polufinale Lige šampiona i to posle dve ubedljive pobede protiv nemačkog Fridrihshafena.

Prvi meč su dobili maksimalnim rezultatom na gostujućem terenu, a večeras im je isto pošlo za rukom samo pred svojim navijačima - 3:0 (25:14, 25:20, 25:16). Ovo je zapravo bila četvrta pobeda Jastrežebskog u međusobnim duelima, jer su dva imali i u grupnoj fazi. Sačuvali su savršen učinak i bez većih problema ušetali u polufinale elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Za Fridrihshafen se večeras evropski snovi završavaju... Ali, tim za koji igraju srpski reprezentativci Aleksandar Nedeljković i Nikola Peković, nema za čim da žali. Imao je i neka veoma zapažena izdanja u Ligi šampiona, a u četvrtfinalu je naišao na mnogo kvalitetnijeg rivala.

Već u prvom setu bilo je jasno da se Jastrežebski neće opustiti i da će igrati iz sve snage. Poljaci su u tom periodu imali šest blokova, a protivnik nijedan. Pogrešili su samo jednom u napadu i tri puta na servisu. Funkcionisali su gotovo savršeno, što na kraju pokazuje i rezultat - 25:14.

Nisu popuštali ni u nastavku, na vreme su pravili razliku i čuvali je do završnice. Nikakve neizvesnosti nije bilo, već sredinom seta moglo je da se nagovesti ko je pobednik.

Najraspoloženiji u pobedničkom sastavu bio je Tomaš Fornal sa deset poena. Isti učinak u poraženom klubu imao je Tim Peter.

Jastrežebski će u polufinalu igrati sa boljim iz dvomeča u kome se sastaju Lube i Halkbank. Prvi meč dobio je tim iz Ankare rezultatom - 3:1.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - ČETVRTFINALE

Sreda

Jastrežebski - Fridrihshafen 3:0, prvi meč 3:0

20.00: (1,03) Peruđa - Berlin (9,00), prvi meč 3:1

20.30: (1,42) Lube Ćivitanova - Halkbank (2,65), prvi meč 1:3

Četvrtak

20.30: (1,50) Trentino - Zaksa (2,41), prvi meč 2:3


tagovi

CEV Liga šampionaOK FridrihshafenOK JastrežebskiAleksandar NedeljkovićNikola Peković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara