Odbojkašice Jedinstva sa stručnim štabom (©CEV)
Odbojkašice Jedinstva sa stručnim štabom (©CEV)

Kraj na evro-sceni za Jedinstvo: Nije išlo u revanšu, zlatni set koban

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 21:45

Nojšatel prvo dobio meč 3:1, a onda i dodatni period

Sanjale su odbojkašice Jedinstva završnicu evropskog takmičenja, nadale se da mogu da odu daleko, možda i da uzmu trofej u CEV Kupu... Ali, večeras su njihovi snovi završeni, vraćaju se u realnost i okreću domaćim nadmetanjima.

Pozitivan rezultat iz prvog meča (3:1) dao im je za pravo da veruju da će imati oružja da završe posao u revanšu onako kako one žele. Međutim, ne samo da su poražene posle četiri seta - 1:3, nego su izgubile i dodatni zlatni. Na kraju je na semaforu stajalo 3:1 za domaće - 25:23, 20:25, 25:19, 25:18 i u zlatnom setu 15:13.

Izabrane vesti

Nojšatel će u polufinalu igrati sa Budovlani Lođom, čiji dres nose Ana Bjelica i Jelena Blagojević. Drugi par će biti poznat kad se završe večerašnje četvrtfinalne utakmice.

Evropski put Jedinstva počeo je u grupnoj fazi Lige šampiona. Pazovčanke su uspele da osvoje treće mesto zahvaljujući pobedama protiv Miluza i tako dobiju priliku da zaigraju u četvrtfinalu CEV Kupa. Odlično su počele učešće u drugom po rangu evropskom takmičenju - vrlo dobro odigrale prvi meč, ali u drugom su poklekle.

Činilo se da i večeras imaju šanse da nadigraju protivnice, ali u ključnim trenucima nisu izdržale. U zlatnom setu su lošije počele, ali su zapretile u završnici. Nije im se ni tada dalo - pa je publika mogla da proslavi pobedu.

Branka Tica je sa 21 poenom bila najefikasnija u srpskom timu. Minja Osmajić je upisala 15, a Tamara Miljević i Una Vajagić po 12.

ČETVRTFINALE CEV KUPA ZA ODBOJKAŠICE

UTORAK

Bezije - Budovlani Lođ 2:3 (prvi meč 1:3)

SREDA

Nojšatel - Jedinstvo 3:1 - zlatni set dobio švajcarski tim (prvi meč 1:3)

Kjeri - Volero Le Kane U TOKU (prvi meč 3:2)

Pariz - Vašaš U TOKU (prvi meč 3:1)

***igraju se dva meča u četvrtfinalu


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara