Nikita Kučerov (©Reuters)
Nikita Kučerov (©Reuters)

Kreće bitka za Stenli kup: Tampa favorit, Stemkos se vraća tokom finalne serije

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 15:53

Sjajni Kanađanin neće igrati u prvom meču finala plej-ofa protiv Dalas Starsa, ali bi mogao da se nađe u timu sa Floride u narednim duelima

Ko će biti šampion najjače hokejaške liga na svetu (NHL) i naslednik Sent Luisa na tronu – Tampa Bej ili Dalas? Finalna serija igra se na četiri dobijena meča, bez publike u kanadskom Edmontonu. Prva utakmica na programu je u nedelju (01.30).

Dok se za tim sa Floride očekivalo da se nađe u borbi za Stenlijev kup, Starsi su napravili iznenađenje eliminacijom Las Vegasa i to samo u pet utakmica finalne serije Zapadne konferencije. Tampi je trebalo šest mečeva da slomi otpor Njujork Ajlandersa.

Izabrane vesti

Ekipa sa Floride ima ulogu favorita. Prošle sezone je imala najbolji skor u ligaškom delu sezone, ali je ispala već u prvoj rundi. U ovom šampionatu Tampa igra fantastično na krilima sjajnih napadača, Rusa Nikite Kučareva i Kanađanina Brejdena Pointa. Ruski as je u plej-ofu sakupio 26 poena (šest golova i 20 asistencija), dok je Kanađanin imao 25 (devet golova i 16 asistencija).

Uspeh Tampe je tim veći ako se zna da je ceo plej-of igrala bez jednod od najboljih hokejaša današnjice, Kanađanina Stivena Stemkosa. Kapiten se oporavlja od povrede, neće igrati u prvom meču, ali se očekuje da bi mogao da se nađe na ledu tokom finalne serije. Reč je o fantastičnom napadaču, koji je ove sezone postigao 29 golova i imao 37 asistencija u ligaškom delu šampionata.

Stručnjaci "preko bare" veće šanse daju Tampi. Ova dva tima ove sezone su odigrala samo dva meča, a oba je dobio Dalas, i to posle produžetka.

Osim Stemkosa za Tampu neće igrati Čeh Jan Ruta, dok su kod Dalasa povređeni Ben Bišop, Martin Hanzal i Stiven Džons. Pod znakom pitanja je Čeh Radek Faksa.

Dvojica trenera Džon Kuper i Rik Bounes sarađivali su u Tampi. Prvi put u istoriji finala plej-of NHL-a startni golmani biće Rusi, Andrej Vasilevski (Tampa Bej) i Anton Hudobin (Dalas). Jedini ruski golman koji je osvojio Stenli kup bio je Nikolaj Habibulin i to sa Tampom 2004. godine.

NHL – FINALE, PRVA UTAKMICA

Nedelja

01.30: (1,95) Tampa Bej (3,90) Dalas (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

NHL ligaNHL plej-ofNHLTampa Bej LajtningDalas Stars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara