Ana Gros (©AFP)
Ana Gros (©AFP)

Kreće druga faza EP: Komšijski derbi u Ljubljani, Sloveniju nosi huk s tribina, Mađarice razočarale

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 10:00

Domaćin šampionata igra danas (18.00) u Stožicama protiv Hrvatica, meč koji bi mogao da jednu od selekcija vine ka polufinalu

Završena je prva faza Evropskog prvenstva za rukometašice, nažalost bez Srbije koja je sa tri poraza završila takmičenje. Sledi borba za polufinale 12 najboljih reprezentacija na tlu Starog kontinenta. Norveška i Francuska su opravdale ulogu favorita, maksimalna četiri boda su preneli u narednu rundu koja će se igrati u Ljubljani (Grupa 1) i Skoplju (Grupa 2).

Maksimalan učinak ima i Crna Gora koja je iskoristila prednost domaćeg terena u Podgorici i najavila da se posle nekoliko godina posrtanja vraća u vrh.

Izabrane vesti

Danas su na programu dva meča u novoformiranim grupama. Prva dve selekcije igraće u polufinalu, dok će treća da se bori za peto mesto. Završnica Evropskog prvenstva, odnosno polufinale i finale, igraće se u ljubljanskoj dvorani Stožice. Evropsko prvenstvo je i kvalifikaciono za SP naredne godine. Osvajači medalje izboriće direktan plasman, dok će šampion Starog kontinenta da vizira kartu za Olimpijske igre u Parizu 2024.

18.00: (1,55) Slovenija (8,50) Hrvatska (2,95)

Drugu fazu šampionata otvaraju Slovenija i Hrvatska u Ljubljani danas (18.00). Obe selekcije su prenele po dva boda. Radi se selekcijama izjednačenog kvaliteta. Tim crnogorskog stručnjaka Dragana Adžića imaće podršku verovatno punih Stožica. Ana Gros je prva zvezda selekcije. Od desnog beka Đera se očekuju rafali sa desetak metara. Odlično na ovom šampionatu igra Elizabet Omoregi, rukometašica ĆSM Bukurešta. Njen otac je Nigerijac, majka Bugarka, a rođena je u Atini. Nosila je dres Krima pre odlaska u bogati rumunski klub, a pre Slovenije branila je boje reprezentacije Bugarske.

Tim Nenada Šoštarića brani bronzu sa prošlog Evropskog prvenstva 2020. godine, kada je napravljena senzacija. Veliki hendikep je neigranje Ćamile Mičijević iz Meca. Ana Debelić, Valentina Blažević, Posavec, Tena Japundža su nosioci igre, dok bi prevaga na stranu Hrvatica mogla da budu na golu odlična Tea Pijević.

20.30: (9,00) Mađarska (14,0) Danska (1,10)

Danska je razočarala na startu, poražena od Slovenije, ali je onda lako dobila Srbiju i Švedsku. Skandinavke su veliki favoriti protiv Mađarica (20.30) koje su bila slabe u prvoj fazi. Posle poraza od Hrvatske i Norveške, naše komšije nemaju ni bod, pa im je ovo poslednja šansa da se uključe u borbu za polufinale.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE, DRUGA FAZA – 1. KOLO

GRUPA 1 (LJUBLJANA)

Četvrtak

18.00: (1,55) Slovenija (8,50) Hrvatska (2,95)

20.30: (9,00) Mađarska (14,0) Danska (1,10)

***kvote su podložne promenama

Subota

20.30: Norveška - Švedska

Petak

GRUPA 2 (SKOPLJE)

18.00: Holandija – Nemačka

20.30: Rumunija – Španija

Nedelja

20.30: Francuska – Crna Gora



tagovi

evropsko prvenstvo za rukometašiceEHFženska rukometna reprezentacija Norveškeženska rukometna reprezentacija FrancuskeŽenska rukometna reprezentacija HrvatskeŽenska rukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara