Tjaša Stanko (Reuters)
Tjaša Stanko (Reuters)

Krim i Budućnost traže put ka prvoj pobedi

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 12:32

Danas i sutra su na programu utakmice trećeg kola Lige šampiona za rukometašice

Vikend je rezervisan za nove mečeve rukometašica u Ligi šampiona. Treće kolo će danas od 16 časova otvoriti dueli Kastamonu – Krim i Rostov-Don – Ferencvaroš. Slovenački tim, koji sa klupe vodi selektor Srbije Uroš Bregar, pokušaće da stigne do prve pobede protiv ekipe koja ima isti skor 0-2.

Izabrane vesti

Važno je da pokažemo manje oscilacija u igri i da pre svega poboljšamo odbranu“, rekla je rukometašica Krima Tjaša Stanko. „Početak za nas nije idealan, ali svi verujemo u ovaj tim i znamo da ćemo iz treninga u trening rasti zajedno“.

Slovenački Krim, za koji igra prava mala srpska armija - Dragana Cvijić, Andrea Lekić, Katarina Krpež Šlezak, Jovana Risović, Sanja Radosavljević (trenutno na pauzi zbog teže povrede), želi da se pomeri sa dna tabele pred reprezentativnu pauzu, a za to će biti idealna prilika u Turskoj.

U najboljoj poziciji posle dva kola su Đer i Rostov, koji imaju po dve ostvarene pobede. Mađarski Đer će u nedelju na domaćem terenu tražiti treću pobedu u duelu sa moskovskim CSKA. Ruski tim je do sada odigrao jednu utakmicu i na njoj upisao trijumf protiv Kastamonua.

Ruski Rostov će danas od 16 časova odmeriti snage sa Ferencvarošem, koji do sada ima upisan jedan trijumf i jednu nerešenu utakmicu. Dva sata kasnije će se sastati timovi iz iste grupe Dortmund i Brest. Nemačka ekipa je ostvarila jednu pobedu i jednom je igrala meč bez pobednika, a Brest za koji igra Srpkinja Slađana Pop Lazić je zabeležio po jedan trijumf i poraz. U isto vreme od 18 časova igraće Podravka i Bukurešt.

Sutra su na programu četiri preostala duela. Uz već pomenuti susret Đer – CSKA, igraće se još utakmice Esbjerg – Budućnost, Mec – Kristiansand i Savehof – Odenze. Crnogorski predstavnik u prva dva meča nije uspeo da slavi, pa je u Dansku otputovao sa učinkom 0-2.

Na dva poraza koja smo doživele, presudno je uticalo to što nismo imale dovoljan broj pripremnih utakmica. Ipak, verujem da ćemo iz meča u meč da rastemo i da ćemo biti bolje“, rekla je rukometašica Budućnosti Ivona Pavićević. „Esbjerg je jaka ekipa sa odličnim igračicama na svim pozicijama, veoma su zahtevne, mnogo trče i zato će biti najvažnije naše vraćanje. Ako u tom delu odgovorimo na pravi način, verujem da ćemo dobar osećaj preneti na napad. Veliki izazov je pred nama, jedva čekamo početak, a najvažnije da smo opuštene, da pokažemo karakter i damo maksimum. U prva dva meča podbacile smo u defanzivi i vraćanju, moraćemo da se popravimo“.

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠICE - treće kolo

Subota

16.00: (4.40) Kastamonu - Krim (1.30)

16.00: (1.15) Rostov-Don - Ferencvaroš (6.75)

18.00: (4.90) Dortmund - Brest (1.25)

18.00: (3.40) Podravka Vegeta - Bukurešt (1.45)

Nedelja

14.00: (1.03) Esbjerg - Budućnost (16.0)

16.00: (1.17) Đer - CSKA Moskva (6.25)

16.00: (2.25) Mec - Kristiansand (1.70)

16.00: (6.25) Savenhof - Odense (1.17)



tagovi

Krim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara