Kristina Graovac i Jovana Risović (©Starsport)
Kristina Graovac i Jovana Risović (©Starsport)

Kristina Graovac završila karijeru: Hvala rukometu za smeh, suze, pobede, poraze...

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 09:30

Iskusna rukometašica stavila tačku na važno poglavlje

To bi bilo to... Već je ranije najavljeno da će na kraju sezone Kristina Graovac završiti karijeru, a sada je došlo vreme i za oproštajnu poruku.

Srpska rukometašica koja je sjajnim odbranama dizala publiku na noge odlučila je da se oprosti i okrene nekim novim izazovima.

Izabrane vesti

Oglasila se bivša reprezentativka Srbije na društvenim mrežama i u objavi ukratko sumirala sve što je prošla.

"Jedno poglavlje mog života do sada je završeno. Kao sto neki od vas znaju odlučila sam da završim rukometnu karijeru. Posle 14 godina profesionalne karijere, došlo je vreme da kažem: Doviđenja i hvala. Doviđenja mojoj strasti koja mi je dala mnogo, mojoj profesiji koja mi je omogućila da živim od onoga sto volim. Hvala svim ljudima koji su sve ovo vreme bili uz mene. Hvala svim klubovima, trenerima, navijačima".

Nije sve bilo lepo, ali oni teški momenti su joj pomogli da napreduje i kao sportista i kao ličnost.

"Bilo je mnogo teških trenutaka, požrtvovanja, razočarenja i nepravdi koje se proživljavaju u ovom sportu, ali definitivno ne bih ni jednu izbrisala jer sam iz tih situacija izašla jača, pametnija i iskusnija. Naučila sam iz tih situacija i uspela da budem osoba kakva sam sada. Bilo je i lepih stvari naravno, radost, sreća, sportska priznanja, prijateljstva koja traju večno. Zaista sam srećna jer sam uživala u svemu ovome sto je sport mogao da doprinese. Imala sam priliku da igram nekoliko godina u zemljama poput Turske, Rumunije, Nemačke i Mađarske. Svako iskustvo me je naučilo nečemu novom i ostavilo trag koji se ne zaboravlja. Osim toga imala sam priliku da predstavljam svoju zemlju na nekoliko takmičenja, a u svakom od njih sam osećala ponos, sreću sto nosim dres sa bojama i grbom svoje zemlje".

Dobro pamti Kristina i gde je cela priča počela...

"Želim da se zahvalim i mom prvom klubu RK Cepelin u kome sam naučila prve rukometne korake i mom treneru Dušku Petroviću. Zahvaljujem se svim klubovima i trenerima sa kojima sam sarađivala. Mom menadžeru koji je bio tu uvek za mene. Bilo je divno sarađivati sa osobom koja je u meni prepoznala pre svega sportistu i bila deo moje karijere. Naravno veliku zahvalnost zaslužuje moja porodica za sve ove godine, moj muž koji je bio veliki oslonac i podrška sto se tiče svega. Hvala sportu pre svega, rukometu za sve uzbudljive trenutke, smeh, suze, pobede, poraze. Veliko hvala".



tagovi

Kristina Graovacženska rukometna reprezentacija Srbijerukometni savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara