""
""

Kriza autoriteta: Volfove komande se ne izvršavaju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 10:08

Šef Mercedes AMG Petronasa ne zna može li sledeće sezone ukrotiti dva šampiona. Hamilton ga nije slušao u Abu Dabiju

Činjenice govore da Mercedes AMG Petonas od nedelje u svojim nedrima čuva dva šampiona najbržeg cirkusa. Luis Hamilton je trijumfovao na poslednjoj trci sezone, ali to nije bilo dovoljno da osvoji novu titulu. Rozberg je novi nosilac krune, a Toto Volf, prvi čovek ekipe ne zna kako da se nosi sa oba vozača. Naime, Hamilton ga nije slušao na prethodnoj trci. Jasno, Britanac je dao sve od sebe u pokušaju da prigrabi titulu.

Izabrane vesti

Sujetni Toto Volf se ljuti na Luisa Hamiltona zbog konkretnog odbijanja da postupi po naređenju. Šef je u finišu trke insistirao da vodeći ubrza tempo. Zašto je to Volf uradio? Pa naravno, nije želeo da usporava Rozberga koga su žestoko pritegli Maks Verstapen i Sebastijan Fetel. Hamilton se oglušio o nardbe i nastavio po svom aršinu. Jednostavno je oduzeo gas i čekao da se Niko Rozberg upeca u zamku. Temperamentni Verstapen bio je idealan kamen o kog će se spotaći Nemac...


„Imam dva shvatanja, jer jedni kažu da time što se ne osvrćete na naredbe svojih nadređenih u javnosti pokazujete da sebe stavljate ispred tima. Anarhija ne funkcioniše ni u jednom timu, isto kao ni u bilo kojoj kompaniji“, rekao je Toto Volf i nastavio očigledno naginjući ka centralizaciji vlasti, odnosno autoriteta unutar ekipe.
„Druga polovina ekipe tvrdi da je u tom trenutku pobeda bila jedini način da Luis osvoji titulu! Verovatno ne možete da tražite od vozača da se povinuje situaciji u kojoj mu njegov instinkt to ne dozvoljava. Treba pronaći rešenje za ovaj problem u budućnosti. Postavljen presedan, ali moram prvo da prespavam, pa da nađem rešenje“, rekao je vidno uznemireni Toto Volf.

Javnost velikom F1 šampionskom bosu zato s pravom postavlja lavinu pitanja. Naime, navijači Luisa Hamiltona bez dlake na jeziku tvrde da je baš Toto na šampionski podijum doveo Rozberga. Oni kažu kažu da je Hamilton namerno s merom tehnički uskraćivan kako bi nemački lobi odneo obe titule u matičnu zemlju. Britanski analitičari smatraju da je po sredi „podvala decenije“, dok Nemci sve odbijaju tvrdeći kako je Rozberg stabilnije vozio i čuvao motore tokom sezone.

Kako bilo, ostaje da se vidi kako će se na kraju ponašati dva šampiona pod istim krovom. Hoćemo li imati novog Valentina Rosija i Horhea Lorenca i to u srebrnom kombinezonu Mercedes AMG Petronasa?

(Foto: Action Images)


tagovi

Toto VolfNiko RozbergMercedes AMG PetronasLuis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara