Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Kukić: Borzaš postigao golčinu, nije bio takav plan, ali je sve ispalo kako treba

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 08:51

„Zaslužio je, čestitam mu na tome. Pokazao je da ima veliki repertoar šuteva“, rekao je Kukić za Mozzart Sport

Nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno. Uroš Borzaš se mučio tokom većeg dela meča, nije uspevao da nađe način da probije odličnu odbranu Norveške, ali sve to pada u vodu. Levi bek Orlova postao je junak velike pobede nad Vikinzima u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Gol iz snova doneo je Srbiji dva boda i korak bliže kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj naredne godine. Lazar Kukić otkrio je da nije bio dogovor na tajm-autu, 10 sekundi pre kraja, da Borzaš uputi poslednji šut, ali da je sve odlično ispalo.

Izabrane vesti

Bila je ideja da raširim odbranu, da napadnem jedan na jedan, ali sam video da ću teško da prođem, zaustavljen sam i nisam imao drugu soluciju, dao sam loptu Borzašu. Sve je ispalo kao treba. Uroš je dao golčinu. Zaslužio je, čestitam mu na tome. Pokazao je da ima veliki repertoar šuteva“, rekao je Kukić za Mozzart Sport.

Nedostajala nam je rotacija na levom beku. Petra Đorđića nije bilo u Novom Sadu zbog povrede, Marko Milosavljević je imao problema sa leđima na startu meča i nije ulazio do kraja. Morao je Kukić prinudno da menja mesto u pojedinim delovima drugog poluvremena, dok je Stefan Dodić bio organizator igre.

Sigurno nam je nedostajao Đorđić, njegovo iskustvo, golovi, ali svi koji su izašli na teren veruju u svoje mogućnosti. Kad igraš za svoju državu u ovako lepom ambijentu, pred našim navijačima, moraš da daš maksimum. Ostavili smo poslednji atom snage, publika nas je nosila svih 60 minuta“.

Nemačka je nadohvat ruke. Rezultatskog imperativa nema u nedelju u Bergenu protiv Vikinga. Norveška nije pala u Katovicama na Svetskom prvenstvu, sada jeste.

Posle Francuske i Slovenije u baražu za SP ovo je naša najveća pobeda poslednjih godina. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo. Izvesno smo na Evropskom prvenstvu, 99 odsto, ali moramo da nastavimo u ovim kvalifikacija u istom ritmu“, zaključio je Kukić.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeLazar KukićRukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara