Eloim Prandi, levi bek Pari Sen Žermena (©Reuters)
Eloim Prandi, levi bek Pari Sen Žermena (©Reuters)

Kukićev Dinamo se bori za „kotu 4“, Parižani bodom u Poljskoj overavaju pol-poziciju

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 14:06

EHF Liga šampiona: Tim iz Bukurešta dočekuje danas (18.45) razigrani Gudme. Visli biti ili ne biti protiv PSŽ-a. Vespem u krizi pred dolazak "fenjeraša" Porta

Pred poslednja dva kola u EHF Ligi šampiona jasno je da će iz Grupe B Barselona i Kjelce da odu direktno u četvrtfinale, dok će se u baražu naći Nant, Kil, Olborg i Seged. Francuski i nemački tim su izborili treće, odnosno četvrto mesto, pa će ravanš prve nokaut faze takmičenja da igraju pred svojim navijačima.

U Grupi A je mnogo zanimljivije. Pari Sen Žermen, Magdeburg i Vesprem se bore za dva mesta, s tim da pariskim Svecima treba bod za pol-poziciju. Nemački šampion je u boljoj situaciji od tima Momira Ilića koji loše igra ove godine. Madeburg ima bolji međusobni skor koji je glavni parametar ako timovi budu imali isti broj bodova.

Izabrane vesti

Gudme i Dimamo iz Bukurešta se bore za mesto broj 4, dok će Zagreb i Visla iz Plocka da odluče o poslednjem učesniku nokaut faze. Tim Lazara Kukića očajno igra ove godine. Poražen je dva meča u nizu, a već četiri utakmice je bez pobede u Ligi šampiona. U Bukurešt, na jednom od najvatrenijih domaćih terena u evroeliti, daans (18.45) stiže danski prvak Gudme koji je u top formi. Simon Pitlik i drugovi su vezali tri pobede, dobili su i Vesprem u Mađarskoj, pa žele da overe četvrto mesto u grupi. U prvom delu sezone u Danskoj nije bilo pobednika – 38:38.

18.45: (1,55) Dinamo Bukurešt (8,50) Gudme (2,95)

Vesprem je u krizi. Ima samo bod u prethodna tri kola, a danas ne bi trebalo da ima težak posao protiv “fenejraša“ Porta. Posle pobede Magdeburga u Zagrebu, tim za koji igraju Petar Nenadić, Dragan Pešmalbek i Vladimir Cupara teško će do mesta broj 2, jer nemački prvak ima naredne nedelje zicer na svom terenu protiv Dinama.

Moraće mađarski vicešampion verovatno kroz baraž da izbori vizu za četvrtfinale. Visla ima imperativ trijumfa na svom terenu protiv Pari Sen Žermena ako želi da preteknu Zagreb na šestom mestu u Grupi A. Poljaci su pre dve nedelje dobili Madeburg na svom tereneu, igraju mnogo bolje pred svojim navijačima, pa tim Ćavija Sabatea nije bez šanse protiv lidera Grupe B.

Svecima treba bod za prvo mesto u Grupi A, da ne bi odlučivali o sudbini naredne nedelje protiv Vesprema. Parižani će u sledećih tri meseca da budu lišeni pomoći Nikole Karabatića koji ima problem s venama i mogao bi da se vrati u tim tek pred kraj sezone.

18.45: (3,60) Visla Plock (8,50) PSŽ (1,40)

Nant i Kjelce će odigrati meč bez rezultatskog značaja. Francuski tim želi pobedom da overi poziciju broj 3, dok poljski vicešampion ne može dalje od druge pozicije. Barselona je dominantna i ove sezone u Ligi šampiona, ali četa Talanta Dujšebajeva odavno je obezbedila četvrtfinale i pored velikih finansijskih problema, odlaska Nedima Remilija i neizvesnosti oko budućnosti kluba.

LIGA ŠAMPIONA - 13. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb – Magdeburg 25:31 (14:16)

Četvrtak

18.45: (1,17) Vesprem (12,0) Porto (6,25)

18.45: (1,55) Dinamo Bukurešt (8,50) Gudme (2,95)

18.45: (3,60) Visla Plock (8,50) PSŽ (1,40)

GRUPA B

Sreda

Olborg – Elverum 31:24 (17:12)

Kil – Celje 39:27 (17:15)

Barselona – Seged 39:27 (20:10)

Četvrtak

20.45: (1,95) Nant (8,00) Kjelce (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaVespremRK PSŽRK Dinamo BukureštLazar Kukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara