Miloš Vukićević (©MN Press)
Miloš Vukićević (©MN Press)

Lazić i Žuvela podesili nišanske sprave - Zvezda položila oružje pred Jugom

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 14:06

Isključenja Banićevića i Markovića odaljila crveno-bele od trijumfa...

Favoriti su protekle sezone turnirski deo Jadranske lige odigrali gotovo bez greške, kvartet Novi Beograd, Radnički, Jadran i Jug je ostavio minimalan prostor drugim ekipama da se umešaju u borbu za završni turnir. Ove godine bi situacija mogla biti drugačija, hrvatski klubovi nisu toliko dominantni, ali su i dalje u najboljoj poziciji da sa šampionom i Kragujevčanima odlučuju o tituli.

Novi Beograd i Radnički igraju bez greške, Splićani su već imali jedan kiks, a Dubrovčanima je fokus na Ligi šampiona i domaćim takmičenjima - nedavno osvojili Superkup Hrvatske - ali i pored toga u regionalnoj ligi imaju samo jedan poraz - od Radničkog. Produžio je Jug fenomenalan niz protiv Crvene zvezde, stigao je do sedme uzastopne pobede u okršajima sa crveno-belima i kao treći čeka iduća dva turnira - 13:10.

Izabrane vesti

Izgradio je Jug dobru poziciju da se nađe na završnom turniru Jadranske lige, udario je čvrste temelje sa dva trijumfa na Banjici, a najznačajniji je današnji protiv tima Dejana Savića. Jer, crveno-beli su Dubrovčanima i vicešampionu Jadranu, po svemu viđenom do sada, najveća pretnja. Slično je bilo i protekle sezone, samo je tada Jadran beležio rezultate iznad očekivanja, a ove - zagrebačka Mladost. 

Crvena zvezda je izgubila drugi derbi meč na Jadranu - na prvo turniru od nje bio bolji Radnički - i umanjila je šanse da uđe među četiri, ali daleko od toga da ih je izgubila, međutim, u nastavku će crveno-belima biti neophodno da slave u svim “malim” utakmicama i zaustave ili splitski Jadran ili Novi Beograd. Treća opcija je da se Splićani podbace tamo gde se ne očekuje... 

Ušli su Zvezda i Jug u bitku prsa u prsa bez bitnih karika - Gavrila Subotića, odnosno Mara Jokovića. A, crveno-belima je put do trijumfa bio drastično otežan na samom startu, pošto sudije isključile Bojana Banićevića i Dušana Markovića. Bili su crveno-beli kratki za dva važna šrafa, a naruku im nije išlo ni što se raspucao Franko Lazić

Novopridošlica u duborvački sastav - letos zajedno sa Matijasom Biljakom stigao iz zagrebačke Mladosti - je bila “X faktor”. Podsetio je na izdanje iz Budimpešte, kada do duela sa Srbijom nije postigao nijedan gol na Svetskom prvenstvu, a onda je pogađao u ključnim momentima. Franko Lazić i Marko Žuvela su napravili nepopravljivu štetu Beograđanima na Banjici. 

Jug je u prvom poluvremenu igrao savršeno, pravovremeno su se dubrovački vaterpolisti dizali na šut - nemoćan je bio Vladimir Mišović. Skoro svaki hitac završavao je u mreži, služila je praćka kapitena Lorena Fatovića, precizni su bili i Matijas Biljaka, Toni Mozara, Konstantinos Kakaris... Zvezda se držala u igri preko centarskog tandema Miloš Vukićević - Lukas Seman, kao i Ivana Basare, ali razliku nije uspela da svuče. Najbliže je prišla na dva gola zaostatka.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

Jadran HN - Crvena zvezda 11:12

Primorac - Radnički 9:11

Subota

Crvena zvezda - Primorac 9:6

Jadran HN - Partizan 14:14

Jug - Radnički 9:10

Nedelja

Primorac - Partizan 4:6

Radnički - Jadran HN 12:8

Crvena zvezda - Jug 10:13

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

Mornar - Mladost 6:12

Solaris - Novi Beograd 10:23

Subota

Mornar - Šabac 4:13

Mladost - Solaris 13:7

Jadran ST - Novi Beograd 11:13

Nedelja

Novi Beograd - Mornar 17:3

Mladost - Jadran ST 8:12

Solaris - Šabac 7:13



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Crvena zvezdaVK JugDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara