Zagumni u bloku (AFP)
Zagumni u bloku (AFP)

Legenda poljske odbojke se posle pet godina vraća iz penzije: Pavel Zagumni u Varti

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.04.22. | 16:25

Igor Kolaković će u plej-ofu moći da računa na iskusnog dizača, koga su uspeli da ubede da ponovo zaigra

Veliki problem je imao Igor Kolaković u poljskoj Varti na poziciji koju je nekada dok je igrao odbojku i sam pokrivao. Ostao je bez dva dizača u sred sezone, pa je morao čak da organizaciju igre poveri Urošu Kovačeviću.

Srpski reprezentativac, prirodno primač servisa, mogao je da bude privremeno rešenje... Ali, jasno je bilo da im je potreban pre svega na prijemu i u napadu.

Izabrane vesti

Pred početak najvažnijeg dela sezone u Poljskoj, stigla je vest da će u plej-ofu Varta biti pojačanja legendarnim dizačem Pavelom Zagumnim.

Nekadašnji reprezentativac Poljske ove godine puni 45 godina, a iz penzije se vraća posle čak pet sezona! Pregovori sa nekadašnjim svetskim šampionom su bili dugački, ali uspešni.

"Kada sam ga prvi put pozvao u januaru, on se samo nasmejao na taj predlog", rekao je sportski direktor Varte Oskar Kačmarčik. "Posle još jedne povrede našeg dizača, pozvao sam ga ponovo. Postigli smo dogovor... Pre dve nedelje Pavel je počeo da radi po specijalnom programu. Sada smo završili sve formalnosti i on će početi da igra u plej-ofu".

Kao i tokom cele igračke karijere i na dresu Varte će nositi broj pet.


tagovi

Pavel ZagumniIgor KolakovićUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara