Legendarni Kiril Lazarov započeo novo poglavlje – preuzeo klub u Makedoniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 02:47

Najmlađi superligaš u rukama najiskusnijeg...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja) 

Kiril Lazarov je po završetku sezone stavio tačku na igračku karijeru i fokusirao se na trenerski posao, a prvi izazov kao klupskom treneru biće mu u domovini, gde će predvoditi najmlađeg superligaša, novog člana u elitnom rangu - Alkaloid. 

Izabrane vesti

Reč je o klubu koji je u vlasništvu najveće farmaceutske kompanije u Makedoniji. Alkaloid je prošle godine započeo projekat sa mladim makedonskim rukometašima koji će se u budućnosti etablirati u seniorskoj reprezentaciji i za jednu sezonu obezbediti ulazak u elitnu kompaniju. A, najveći makedonski rukometaš u istoriji postavljen je za mentora talentima koji tek treba da zablistaju na rukometnoj sceni.

Kiril Lazarov je kao igrač imao uspehe kojima se malo ko može pohvaliti na ovim prostorima. Najbolji strelac EHF Lige šampiona, najbolji strelac Evropskog prvenstva i Svetskog prvenstva, osvajač Lige šampiona, šampion sveta... Samo su neki od uspeha u biografiji trofejnog makedonskog rukometaša. Lazarov je trenersku karijeru započeo kao selektor Makedonije, pobedom na domaćem terenu nad moćnom Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Gazda Kire će ubuduće obavljati dve funkcije paralelno, odnosno biće trener Alkaloida i ostaće selektor Makedonije, što je potez koji može da se pokaže kao ispravan, jer sve stvari koje će se dešavati u makedonskom rukometu legendarni as će imati pod svojim okom. Rukometni velikan je svoju promociju pred makedonskom publikom kao klupski trener dočekao na tradicionalnom turniru u Strugi, gde je u prvom kolu mladi tim namučio Vardar, aktuelnog šampiona (22:24). 

Kiril Lazarov je stigao na trenersku poziciji u Alkaloid umesto Ljubomira Savevskog, koji je trenutno aktuelni selektor ženske reprezentacije Makedonije. Alkaloid će imati i drugi tim u makedonskom rukometu - Multi Esens, koji će biti deo drugoligaški rang. 

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Kiril Lazarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara