Andrea Lekić i Dragana Cvijić (MN Press)
Andrea Lekić i Dragana Cvijić (MN Press)

Lekićeva i Cvijićeva se oprostile od reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 16:27

Selektor rukometašica Uroš Bregar najavio podmlađivanje nacionalnog tima

Rukometašice Srbije počinju novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Prvu utakmicu izabranice Uroša Bregara igraju u sredu u Zrenjaninu protiv Turske od 18 časova, a drugu četiri dana kasnije protiv Islanda u Hafnarfjorduru.

Izabrane vesti

To su dva meča kvalifikacija koja će se odigrati do kraja ove godine. U sledećoj godini nas očekuju u martu mesecu dve utakmice sa Švedskom i na kraju u aprilu revanš utakmice sa Turskom i Islandom“, rekla je predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić. „U ove kvalifikacije ulazimo u jednom relativno podmlađenom sastavu, a kvalifikacije kao takve su uvek bitne za nas u kom god da smo sastavu. Naš cilj i želja su da se kvalifikujemo i da ostvarimo taj cilj jer je veoma važno da budemo prisutni na svim velikim takmičenjima“.

Selektor Bregar će pokušati do cilja da dođe bez najiskusnijih igračica...

Slažem se da moramo obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmlađivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate“, rekao je Bregar.

Slovenački stručnjak je otkrio koga više nećemo videti u dresu Srbije.

Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je. Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takođe oprostila. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti. Katarina Krpež-Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona“.

Protiv prvog protivnika u kvalifikacijama Bregar očekuje pobedu.

Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika“, zaključio je Bregar.


tagovi

Dragana CvijićAndrea Lekićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara