Šarl Lekler (©AFP)
Šarl Lekler (©AFP)

Lekleru za dlaku pol-pozicija u Australiji, Alonso leteo, pa se slupao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 16:48

Maks Verstapen ostao manje od tri desetinke iza vozača Ferarija, treću krug kvalifikacija obeležila dva sudara

Završene su kvalifikacije pred trku za Veliku nagradu Australije, a sa pol-pozicije kreće talentovani vozač Ferarija Šarl Lekler. Lider u generalnom plasmanu posle dve trke (Bahrein i Saudijska Arabija) je dugo zaostajao za Maksom Verstapenom, ali je u finišu uspeo da obiđe stazu za sjajnih 1:17.868 i tri desetinke brže od Holanđanina.

Pred treću trku u novoj sezoni Lekler je po drugi put došao do pol-pozicije. Najpre je to uradio u Bahreinu, gde se domogao i najvišeg mesta na postolju. Nastavlja da dokazuje da je spreman da se uključi u borbu za vrh, dok se Ferarijev bolid još jednom ponašao sjajno tokom kompletnog kvalifikcionog ciklusa.

Izabrane vesti

"Sjajan je osećaj. Bili smo prilično iznenađeni brzinom koju smo postigli", rekao je 24-godišnji vozač rodom iz Monte Karla.

Verstapen je na startu sezone imao problema sa Red Bulovim bolidom. Prvu trku nije uspeo ni da okonča, drugu je dobio i treći je u generalnom plasmanu sa 25 bodova iza Ferarijevog tandema Lekler (45) - Karlos Sajnc (33). Ponovo se žalio, istakao da mu balans nije bio dobar i istakao da se "nije imao samopouzdanja ni u jednom krugu".

Iza aktuelnog šampiona ostao je njegov klupski kolega Serhio Perez, a najveće iznenađenje kvalifikacija svakako je vozač Meklarena Lando Noris, koji je završio kao četvrti.

Mercedes je pokazao ozbiljan napredak u odnosu na prve dve trke. Luis Hamilton i Džordž Rasel su peti i šesti, utisak je da njihovi bolidi funkcionišu sve bolje. U njihov talenat i kvalitet ne treba sumnjati ni jednog trenutka.

Najveže razočarenje je trenutno drugi u generalnom plasmanu Sajnc. Španac je okončao kvalifikacije na devetom mestu, ali su ga omele i crvene zastavice koje su se pojavile posle sudara Fernanda Alonsa. Povratnik u najbrži cirkus na svetu je vozio jako brzo u sve boljem bolidu Alpine, delovalo je da može da se uključi u borbu za pol-poziciju, a onda mu je otkazala hidraulika i na 11. krivini je udario u zid... Trku kreće sa 10. pozicije.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Australije obeležio je i bizaran sudar Nikolasa Latifija i Lensa Strola. Tokom jednog sporog kruga ušli su u klinč za poziciju, da bi se Strol nekontrolisano zakucao u Vilijamsov bolid. Jasno, nisu mogli da nastave, a na kraju su krivili jedan drugog za incident.



tagovi

Šarl LeklerFerariMaks VerstapenRed BulSerhio PeresLuis HamiltonMercedesLando NorisFernando AlonsoLens Strol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara